Pozdrav svima! Zovem se Nenad i kao sto pise u naslovu iz ns-a sam
Imam dobrih 27g, ozenjen, jedno dete(za sada/vanbracnu ne racunam).
Bavio sam se godinu dana Airsoftom imao sam neke ludacki neizvodljive
projekte prapravljanja replike iz obicnog kalasa u nas M70 i naravno par
puta sam odustajao posto je zahtevalo dosta ozbiljnog alata ili ti ozbiljnijih
majstora od mene i jos ozbiljnijih delova
pa eto u tim momentima sam
gledao rc avioncice i slicno ali nisam imao para da zapocnem bilo sta pored
troskova u airsoftu. Pre nekih 15-ak dana sam zavrsio m70 projekat i odlucio
da stavim AS sa strane i da se malo informisem o RC ovde kod nas i nekim cudom
izguglao ovaj sajt i polako poceo da se informisem. Pre deset dana sam kupio neki
nine eagles spitfire i posto nisam mogao izdrzati rasturio sam ga kompletno za nekih sat
vremena pao je barem 15 puta direktno na nos u zemlju a poslednji let je zavrsio
padom pri punoj brzini direktno u beton i to je bio kraj selotejpa
posle toga
gledajuci neke modele sa ovog sajta sam nabavio alat tj napravio alat za secenje
po vasim uputstvima zica iz fena i punjac od telefona 5v i nznm koliko mah ali dovoljno
da sece lagano stirodur ili kako vec to da nazovem sto ide ispod laminata (ostalo mi
od prosle godine) I eto prebacim elektroniku lagano malo produzavanje zicica i prenosnih
sipkica za servoe i svako vece jedan pa ujutru pre posla napravim 10-ak krugova
i zabijem ih u zemlju i to je to. Do sada sam napravio 5 komada sinoc zadnji jutros 2 leta
a treci naravno fatalan
Naravno planiram uzeti neki jeftiniji TX tj konkretno turnigy9x
pa da mi traje i kada (ako ikada) postanem pravi modelar i iskusan letac ovih zivotinja
i naravno sve sto ide za jedan ozbiljniji avioncic. Mislim da cu u narednih 3-4 meseca uspeti
sastaviti potrebnu elektroniku i polako krenuti u pravljenje nekog cuda od tih izolacionih
materijala
Mislim da cu ovde naci potrebnu pomoc pogotovo oko izbora motora esc baterije
servoa posto iako sam se informisao mahom gledajuci hbk sajt i pregledao prizvode
mislim da mi treba strucno misljenje oko setupa avioncica, nema se bas para za bacanje
Nadam se za godinu dve da cu moci na nekom od susreta sa iskusnim svetom poleteti ptice
pa makar se zakucao
Pozdrav svima i nadam se kvalitetnom druzenju sto na forumu sto uzivo i uspesnoj saradnji.
I naravno da povucem barem 2-3 coveka da udju ovu pricu