Uh, ajmo redom da odgovaram
Generalno, odlucio sam se za ovaj motor nakon nekoliko dana provedenih analizirajuci komentare, analize (i na kraju cene) bar 5 kandidata (motora) koji su bili usli u najuzi krug. Nista nisam filozofirao jer iskustva nemam - dakle oslanjao sam se na rezultate merenja i (sve) procitane komentare.
Naravno, video sam da je suggested prop 9-ka. Elisu od 10x4.7 sam uzeo jer u momentu kada sam narucivao na HK nije bilo elise 9x4.7 na stanju. Na osnovu komentara i review-ova sam video da su ljudi testirali i sa elisom 10x4.7 i imali su potisak od oko 900 gr, kao i struju ispod 15A (citat: Pulled 13.8A with 3S 1000Mah Lipo and 10x4.7SF APC prop) sto sam smatrao dovoljnim da ne spalim svoj ESC koji je od 20A. Imam elisu 8x6 pa cu probati i sa njom. A cini mi se da cu da elisu nabavim 9x4.7
Sto se baterije tice, takodje je suggested 3S (1300 - 1700 mAh) a ja imam dve baterije 3S 1300 mAh. Dakle i tu sam se uklopio.
@nebeski: Koliko ja razumem ESC je taj koji plasira (minimum) onoliko struje koliko motor "trazi" - u zavisnosti od opterecenja. Tj, ako dobro razumem tvoje reci, smatras da sam motor preopteretio jer sam ga ja terao na to (brojem obrtaja i elisom). Dok je ESC bio cool jer struja koju je motor vukao bila recimo 70% od njegovih max 20A.
@darko: Zasto sam ga duvao oko dva minuta (sigurno manje je bilo) na punoj snazi - pa rekoh da nemam iskustva sa ovim stvarima. A kao (elektro)inzenjer sa podosta prakticnog iskustva imam neke (licne) kriterijume koje moraju da zadovolje stvari koje pravim da bi bile sigurne i ja zadovoljan (ne zelim da se hvalisem!!!). Opet smatram da ovi elektromotori moraju da budu u stanju da rade bar 30sec kontinualno na max rpm.
U svakom slucaju, necu ga vise toliko opterecivati - mada se uopste nije "bunio" osim sto je bio zagrejan, ali je lepo radio. Prakticno da nije bio zagrejan, bilo bi mi srce puno i ne bi bilo ovog posta !
A ovaj power analyzer ce verovatno doci jednog dana na red.
Hvala na analizama i komentarima - nadam ce se jos neko "prijaviti".