ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
sta znace ovi zvuci
dejanxx:
Pozdrav svima, stigla mi je sva oprema i upravo sam polemio sve konektore na esc bateriji i motoru, pa me interesuje sledeca situacija, spojio sam tri zice od esc-a na motor i sa esc onu sto ide na receiver kada spojim esc sa baterijama u upustvu pise da esc treba da daje zvuke, medjutim ja ne cujem nikakve zvuke nego iz motora se cuje konstantno bep bep bep i to brzo... iskljucio sam to pa cekam da vidim sta dalje da radim da mi kaze neko ko ima iskustva sa tim... hvala svima
nebeski:
Da li postoji radio link izmedju prijemnika i predajnika?
mikula:
Moras dati vise informacija. Koja oprema... koji tacno tip ESC? Da li si prikljucio i receiver? Ako si pri tome ukljucivao i transmiter, da li si prethodno smanjio komandu gasa na minimum...?
Trebalo bi da uputstvo za ESC sadrzi dovoljno informacija.
Normalno je inace da ESC koristi motor kao zvucnik.
dejanxx:
Sve je spojeno kako treba, znaci kad spojim bateriju na esc pocni motor da pisti isprekidanim zvukom, i malo kao da se trza, gas je na minimumu a u objasnjenju pise da treba da daje esc zvukove, dok se kod mene cuje iz motora... sve je novo i sad prvi put upotrebljeno... prijemnik i transmiter sam bindovao
gizmo:
Pogledaj u uputstvu za taj esc (ili potrazi na netu) kako se programira. Vecina esc-a pri prvom koriscenju mora na neki nacin da se programira tj. da dobije sa stanice neke inpute kao sto su min i max gas itd.
Pre kacenja baterije digni gas na max, nakon kacenja baterije trebalo bi da cujes razne tonove koji "govore" kako je esc programiran.
Kod HK esc-a cuje se (1)beep----(2)beep beep----(3)beep beep beep, nakon toga spusti gas na minimum i trebao bi da se cuje jedan duzi beep i nakon toga esc bi trebalo
da je spreman i da motor reaguje na gas.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version