ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
nesto nije u redu?!
kole:
Можда је и пресек жице, не може да изгура довољно, да задовољи потражњу.
miša2002:
--- Quote from: dejanxx on August 26, 2012, 04:51:53 PM ---Napon je 3.8 po celiji, medjutim ja mislim da je nesto drugo problem, ako koristim samo jednu ili dvije komande recimo elerone i elevator tad radi ok medjutim cim koristim vise recimo elerone elevator i flapsove tad pocnu sve komande da drhte i stanica izgubi signal sa receiverom, ja mislim da moj bec nema dovoljno snage jer mi je snaga 3a a ja imam ukupno 6 servoa i to digitalnih i snage 10 kg... da li je moguce da je to?
--- End quote ---
Tačno, problem je u ESC-u, tačnije u BEC-u !
Servoi ti "vuku" veliku struju, a BEC nemože da je obezbedi!
Koji ESC koristiš i koji su ti servoi ?
Pozdrav
Miša
dejanxx:
esc je Arrowind 80 Ampera bec 3A a servoi su 4 komada ovih
http://www.graupner.de/en/products/01642515-4b83-448d-8515-ba6d5e0a3d9d/7946/product.aspx
i dva komada savox za ailerone ne znam koji su ali znam da su standard velicina digitalni i snage 4.1 kg...
miša2002:
Savetujem ti da nabaviš posebno BEC od minimalno 10A !
Pri povezivanju, obavezno "otkači" srednju žicu ka ESC-u (uglavnom je crvene boje, ali je uvek u sredini !)
Pozdrav
Miša
dejanxx:
Miso hvala na odgovoru da li bi mi malo pojasnio kako da povezem bec jer nisam imao nikad priliku da vidim ovo mi je prvi esc prije sam imao rtf igracke... nasao sam u upustvu da se treba presjeci srednja zica, ali ne znam od kog kabla... mislim da je to kablo od mog receivera do esc-a?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version