Ja sam majstor za ismisljanje tople vode
Znate sta, stirodur je jako jeftin i fin materijal, lako se obradjuje i lepi, a ja imam CNC masinu solidnih dimenzija... Tako da cu pokusati da prodjem sa 7 eura umesto 70000 eura
A sto se tice mase, vucna sila quada trea da iznosi 4-4,5kg na maximumu (naravno to je peak value), a masa quada nece preci 1,2-1,3kg sve ukupno. Pa i da bude 1,5kg opet imam odnos potiska i mase 3:1 minimum. Sve to sa baterijom od 4000mah, ne znam.... ja mislim da necu imati problema da duzinom leta. Za sada planiram samo da bude opaka acro masina za uzitak u letenju, ne planiram nikakve photo session-ove jer jos ne znam da letim.
Uostalom, meni nije nebitno na sta ta letelica lici. Estetika i budzenje imaju mnogo veze sa uzitkom u letenju i uopste sa motivacijom za trosenje suludih kolicina novca i vremena na igracke.
Gizmo: bas tako, nije toliko do zastite propelera(mada ima i toga) ali mislim da su ove stvari mnogo opasne po okolinu ako nesto krene naopako. Osim sto lepo izgleda treba i da zastiti potencijalne zrtve koliko toliko. A mislim i da doprinosi smanjenju buke propelera i povecanju efikasnosti, jer se priblizava konceptu ducted fan-a (nije to ali ima malo). Taj airdrone lepo leti, i jedini je koji sam video sa tim ramom. I hvala sto si mi poslao poruku za delove, ali ja to nikada nisam dobio...
Bojane valjda nije lose da neko ponekad izadje iz kruga razmisljanja i donese nesto novo. Evo ja cu biti zamorce, ako meni ne uspe onda niko ne mora da se trudi oko toga. Ali ako mi uspe eto ideje da dozivimo eksploziju dizajna i da imamo jos nesto cime mozemo da se hvalimo pred drugima
I Mihajlo... prvo hvala za linkove. Nije nikakav problem kupiti kostur. Ali zar ti onaj moj koncept sa pocetka stranice lici na ovaj stiroporski sa HKa? Ako je tako onda sam u strashnoj zabludi oko mojih dizajnerskih mogucnosti. Takav oblik nisam nigde video, mislim da je tako fino obradjeno i lepo uradjeno, i da jos bude cvrsto (videcemo dali cu ja uopste uspeti tako nesto
). A i da postoji verovatno bi kostalo mnogo vise nego da ja to napravim od stirodura.
I na kraju MOZDA JA NISAM U PRAVU u vezi ovoga sto pricam, ali mi je drago da bar ima nekoga kome je ovo interesantno. Hvala vam svima na komentarima i misljenjima koje ste podelili sa mnom.