Nakon ovog posta molim vas da prekinemo sa prepucavanjima, jet se ovaj topik pretvara u bljutavo dokazivanje ljudi. Ako neko ima nesto da kaze produktivno ili lepo neka kaze, ostale komentare da batalimo.
Ne znam sta je multiwii i ne vidim da sam dobio odgovor na to. Ali to sto sam tek poceo sa RC hobijem ne znaci da sam neki "tucko" samo zato sto u startu ne znam gomilu termina. Ukoliko je multiwii u stvari kontrolna kartica neko moze i da mi kaze to. Takodje sam primetio da ljudi postuju ne citajuci sta je prethodno napisano.
Jos jedna stvar. Ako nekom pise newbie pored imena, to ne znaci nista osim da je skoro dosao na forum. Svi polaze odatle da ne znam nista. I to je u redu, mogu da zivim sa tim. Cak je to i razumljiva greska ljucke prirode. Ali ko je procitao temu shvatice da covek koji moze od nule da isprojektuje i napravi dobru cnc masinu (cak i drajvere i elektroniku), i koji ima godine iskustva rada sa njom u obradi raznih materijala na poslu (ukljucujuci i pomenuti staklolit), nije tucko koga treba drzati za ruku vec ima nesto iza sebe.
Model koji sam postavio je samo "OSNOVNI KONCEPT" sto je vec receno. Naravno da NI U LUDILU nisam mislio da mi stirodur nosi motore, vec da ga postavim kao masku na konstrukciju. Jos jednom se pokazalo da ljudi cak pocinju da umisljaju stvari koje nisu recene i to predstavljaju kao negativno. Naravno da ce postojati i otvori za vazduh za hladjenje, ali zaboga ovo je bio samo OSNOVNI KONCEPT na kome se ne vidi sve. Potpuno otvoren za ideje. Umesto "nece ti to raditi zbog pregrevanja" jednostavno recite "mislim da bi trebalo da ima otvore za hladjenje tu i tu zbog pregrevanja". To je brainstorming, to je produktivna diskusija, mnogo prijatnija i u pozitivnom pravcu.
Ne zelim nikoga da uvredim, verujte, niti kome sta uzimam za zlo. Sve vas ja postujem jer imate iskustva i godine rada (verovatno neki manje neki vise). Ali i ja imam godine rada sa elektromehanikom, samo sto jos na ni jednu nisam stavio radio kontrolu. Na svoje znanje cu uz vasu pomoc dodati jos 5% i sve ce biti u redu.
Forumi su svuda isti, i postoji obrazac po kome se ljudi ponasaju na njemu. Ja sam resio da budem clan ovog foruma. I potpuno se slazem da bi covek trebalo da pokaze nesto da bi ga neko shvatio za ozbiljno. Ovim sam prekrsio obecanje cutanja, ali eto. Nadam se da se niko ne ljuti, jer stvarno ne omalovazavam nicije znanje.
Hvala svima na komentarima, kakvi god oni bili. Moje iskustvo sa ovim projektom podelicu sa svima, bilo ono pozitivno ili negativno.