Evo ja opet da kazem nesto u vezi te staze kod mene, posto vec mene prozivate kao glavnog krivca... ali posto to nekome ne odgovara onda ce opet da se obrise...
Prvo, na stazi i oko staze je uradjeno po mojoj slobodnoj proceni mnogo vise nego sto je i dogovoreno, sa svim mogucim ispravkama i doradama... Medjutim, entuzijazam je cinimi se kod vecine opao, vreli dani tokom poslednja 3 meseca, godisnji odmori, a sada valjda i nedostatak volje i vremena, a onda ... rekao bih neka neslaganja izmedju vas samih oko same staze da li je brza, krivudava ili vec onakva ili onakva, pa na 10 prisutnih ljudi 2-3 tabora... tako da je doslo dotle da nikoga vise nema, osim ove price sporadicne na forumu...
Sto se tice odrzavanja staze, tacno je da mi je crkla pumpa za navodnjavanje, ali to nema veze sa stazom, niti je ikada pominjano navodnjavanje iste, pogotovu ne preko te pumpe... jer ona sluzi za automatsko navodnjavanje piste.... to svi koji su bili ukljuceni u izradu staze, dobro znaju...
Pored vrelih dana i toga sto nikakvo navodnjavanje tesko ili malo doprinosi kavalitetnijoj travi, za koju ste mi svi od reda rekli da ne treba i da tamo gde prodju autici trava ne raste... te da nece imati ni potrebe da se ista kosi, pominjano u nasim razgovorima...
E sad, drugi je problem, sto je staza po Vasim zeljama radjena iz par puta i doradjivana, kad je zemlja vec bila suva, pa umesto dogovora "samicemo kolicima i lopata", nekolicina... da kazem vecina se odazvala, pa je Zajko uzeo i platio bager da ne bismo lopatali, pa secate se ... istu tu zemlju polivali (ne iz pumpe koja se pominje), zalivali, pa peglali mojim djipom, nebrojano puta... ali to nije isto kao pravim valjkom, nakon prekopane zemlje koja je bila vec suva...
pa pogresne skakaonice, pa opet cemo da premecemo iste... ali ovaj put se niko nije uhvatio lopate...
(sutra mi nekom drugom potrebom dolazi bager pa cu ih opet ja prebaciti kako smo otprilike pricali)...
I napokon pumpa za vodu ce biti gotova kaze majstor do kraja nedelje, ovo je Srbija ne Germanu problem je popraviti pumpu.... ali to nema veze sa stazom...
Deda je natapao stazu u toku prethodnih vrucina, prskalicama, ali vozaca na stazi nije bilo .... drugo od tolikih vrucina i sve zemlje po srbiji koja je ispucala, nikakve prskalice ne pomazu, samo dobra kisa .....
Ja se nesecam da je ikada pricano o tome da Zajko treba da ispravlja creva i da ispravlja cunjeve, ili da organizuje prevrtace na stazi.. bilo je govora o tome... jedni voze drugi prevrcu pa tako u krug... e sad je problem sto je premalo ljudi pa nit da voze nit da prevrcu... a jos povrh svega vrelo !!!
A klima ne moze da se ugradi...
... a bilo je i zahteva da se uradi ovo ili ono i to je odmah ucinjeno bez pogovora...
Bilo je u toku leta, i raznih mogucnosti da se organizuje voznja u toku nedelje, vreli dani, kupanje... pivo... iz nekog razloga nije bilo dogovora..
A onda je doslo do ideje da se pored ove pravi i jos jedna nova staza, pa sam nacelno prihvatio.. ali da se neradi dogovor preko SMS i preko telefona... nego sednemo pa se dogovaramo... a onda tajac... pa pljuvacina na forumu...
Bojim se da je realno pored prethodnih vrelih dana (tri meseca) i ispucale zemlje, sto je opsti problem u zemlji srbiji,
izgleda veci problem medju korisnicima tek napravljene staze... takva kakva je... jedina.... koju Vam niko nije nametnuo i napravio, vec ste je sami osmislili na postojecem terenu koji Vam je izgledao prihvatljiv... a ja svojim skromnim mogucnostima izveo radove kako ste sami zamislili.... i sad ja odgovaran sto nisam omogucio Dunav-Tisa-Dunav, o cemu nije bilo ni govora...
U zdravlje !