Super autic .. Cestitam !!
Ja sam otpakovao pre mesec dana novog Losi LST XXL, vecina komponenti mu je ista, samo sto je XXL malo veci i verovatno dosta tezi, dobro i drugi tip automobila...
Ali mislim da su preterali sa motorom, imao sam ranije LST2, mislim da je to bio bolji sklop auto/motor, ovaj 454 je prejak, po mom misljenju 3,5HP i 36000 RPM... doduse ja sam ga razradjivao sa 20% originalnog goriva, a kasnije ga vozio sa 25% i 30%.. kida !
Takodje mislim da je ta njegova DX3a Telemetry, nepotrebna... Bar ovaj moj senzor temperature je uvek pokazivao vece vrednosti, proveravao sam ga, laze.. al ajd sto laze nego ti pali alarm, pisti, trese....
RPM/Speed nisam ni gledao a i nisam imao ni kako da proverim, jedino vredno je kontrola Rx baterije ali sa tom 1400mah, mozes da se navozas... Nevolja sa Telemetry je sto je mali domet, o tome pisu i na ostalim INO forumima, nekih 40-50m, a i domet cele stanice je ne veci od 150m...
U stvari oni valjda te automobile tretiraju kao takmicarske, pa i da se voze na posebnim stazama, a onda su vozaci podignuti jedno 2-3 metra, na postolju, a cela staza gabaritno 50x50m i onda je sve OK i sve dobro radi ...
Sto se tice razrade motora, Losi u MANUEL-u preporucuje 20% (normalno nekog njihovog goriva COOL POWER, ako se nevaram) i kaze da treba biti strpljiv i jako umeren, na malom gasu i sa laganim ubrzavanjima i bla, bla.. pa ce on tek negde oko 7 rezervoara oko 1.5lit goriva sam da promeni u drugu brzinu, ne treba ga forsirati... Znaci, dusu mu vadi tek posle 10 rezervoara... Onda mu treba malo ukinuti goriva,
podesiti HI disznu, ali da i dalje ima za mikron vise nego sto mu realno treba....
Inace ja, mog nakon razrade derem ko da je tudj... Od gubitka prednje vuce sam olizao zadnji diff. i zamenio nove, pa sam onda izgubio zadnju vucu u nekom momentu i nisam primetio, pa sam olizao prednji diff i zamenio... a od fine i blage voznje sam uspeo da ogulim i kvacilo... i zamenio, pa u nekom prevrtanju udarcu, polomio osovinu celicnu kao olovka debelu na prednjem trapu, pa vesanje tocka...
ali sve je to negde valjda i normalno, iako je losi poznat po dobrom kvalitetu svojih delova, do odredjene granice, koje valjda ne treba prelaziti da iste ne bi menjao... Ima i ALU delova, mozda su jaci, ali ako ne puknu oni pucice neki drugi...
U svakom slucaju bices odusevljen i iznenadjen jer je stvarno zver ... Verujem da tvoj ima bolji odziv i brzinu jer je pretpostavljam i dosta laksi
Uzivaj i sretno !!