Hvala Presko na predlogu... Moje misljenje se poklapa sa tvojim, na starim A-2 modelima koje sam pravio, CG je bio predvidjen cak na 33% do 50% od izlazne ivice krila, modeli su planirali vrlo fino... sa sadasnjom pozicijom nisam zadovoljan, ali smatram da cu sa postelenim dodavanjem balasta na nosu, uskoro dobiti zeljeni efekat u letu koji mi odgovara... to je cini mi se fino stelovanje po mom ukusu, posto model fino leti i sa trenutnim polozajem CG-a. Mislim da je bitan faktor u svemu ovome naravno i medjusobni ugao profila horizontalca i krila... videcemo, ovo je model na kome dosta stvari testiram, pa je i ovo jedna od tih, sve naravno za buduce bolje projekte...
Prave se otvori za cirkulaciju vazduha kroz trup kako bi se resio problem hladjenja BEC-a i ESC-a... Hvala Magic i za taj predlog i savet...
Imam opciju za podesavanje veze izmedju Gasa i horizontalca, kao sto sam napravio vezu izmedju elerona i vertikalca... pa se nadam da i to moze pomoci smanjivanju ekstremnog propinjanja modela pri dodavanju gasa... videcemo... poce neka kisica danas, pa sam do nedelje sigurno bez letenja... ima vremena za razmisljanje...
Poz