Razumem sta hocete da kazete. Mozda je i problem sto sam se malo ulenjio od kad sam otvorio temu, pa pre nego sto uzmem da "guglam", prvo ovde pitam. A to su vama banalna pitanja, al od necega se mora poceti
Da pravim avion nisam odlucio juce, pa danas seo da radim. To razmisljam vec godinama i godinama pratim razne teme na forumima, ali izgleda pogresne teme
Najvise sam pratio one delove gde mogu da naucim neku tehniku kako se koji deo radi, a manje sam se bavio setapom aviona. Sad cu poslusati savete i baciti se na "izucavanje" tog dela foruma
Isto je problem sto ja mozda brzopleto pisem ove postove. Ne slozim ga u glavi nego misli direkt bacam na tastaturu. Mislim, treba da me bude sramota za ono sto sam napisao za esc. Ja sam kao neki elektronicar
Tek kad sam pritiso "post" sam svatio sta sam pitao
Btw, da se vrnemo na temu. Radovi nisu stali. Malo su usporeni zbog mojih kolokvijuma, al nece nikad stati. Nacrtao sam avion i sad sam dosao do dela kad treba odrediti velicinu, pa nacrtati bateriju/e, esc, motore, propelere, prijemnik... i sve to treba sloziti i videti gde postaviti zbog cg. Mislim da ce biti tesko to uraditi preko racunara, pa kontam da ostavim dosta mesta za bateriju. Da moze da se "seta" napred nazad. Zamolio bih samo ako neko moze da me uputi malo vise u standarde dimenzija propelera. to ne mogu da pohvatam.
Evo i slike kako avion izgleda u elektronskom obliku
Trudio sam se sto prostije da nacrtam. Sa sto manje detalja da bi pojednostavio secenje stiropora, a posle cu neke delove odvojeno praviti, pa zalepiti. A pre toga cu ih naravno i izcrtati. Ovo jos nije gotovo.
Pozdrav...