RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Balza u "Uradi Sam"
pnedic:
Nedavno se na Novom Beogradu u zgradi gde je TC "Roda" u ulici Omladinskih brigada, otvorila (tacnije preselila) prodavnica "Uradi sam". Novina je to sto su u toj radnji dobili furnire i letvice od balze. Furniri su dimenzije 100x1000 mm a debljina 1 do 30mm. Takodje ima i letvica pravougaonog i kvadratnih oblika (duzine 1m) raznih dimenzija. Recimo funrnir od 5mm debljine je (oko) 125 din komad. Neznam da li je to skupo ili ne (meni se ucinilo da nije).
Balza mi se cini lepa: kontinualne teksture, bez cvorova i lepo i pravilno obradjena. Nisam merio specificnu tezinu (nisam imao vremena).
S obzirom da je to novost za "Uradi sam", poznavajuci ih, verovatno je neka eksprimentalna kolicina, pa ako ustanove da se kupuje, nastavice da dopunjuju magacin. I suprotno :(
saxpg:
Danas sam bio do Roda centra da vidim neke stvari i balzu izmedju ostalog. Balsa se krece od 125din za 1mm planka pa je svaki mm deblja skuplja za 20 dinara. Letvice su od 60 din. Ppa na gore. Proizvodjac je Jewe kao i one u Podgorici s tim sto je kod nas malo jeftinija.
ak:
Auu blago nama eto materijala u komsiluku da ne mora da se juri po Beogradu.
drjack:
Požurite nema još mnogo za biranje...
IvanGrozni:
Био сам пре неки дан у "Уради сам". И даље имају балзе, али какве? Извитоперене, нарочито оне тање (1мм, 2, мм, 3мм). Једва сам нашао једну од 1мм да могу да је искористим. Проблем је што су листови балзе у вертикалном положају, а не у хоризонталном. Вероватно и влага доприноси витоперењу.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version