ELEKTRONIKA > SIMULATORI

PHOENIX RC

<< < (3/6) > >>

atlantis32de:
@ mat... nemoj "bre" coveku da se smejes ....ja sam siguran da ima Talenta i za takve stvari .

Moja,pokojna baba,nikada nije ucila za doktora ali ,pazi ovo sad, je namestala slomljene koske !

Znaci ja mu se divim ... i ja bih voleo da je to onda kod mene za 2 -3 sata uspelo ...samo kod mene je onda bilo 2-3 modela a ne sata..

Matić Dragan:
naprotiv, ja coveku cestitam, on je zivi dokaz da je pilotiranje RC modelima decija igra pogotovo helikoptera.
ja sam takodje malo tupav za te stvari kao i ti pa mi je trebalo par modela da naucim i jedno dva meseca simulatora.
ali uvek sam bio optimista po pitanju ljudskih mogucnosti pogotovo u kad je u pitanju koordinacija oko-ruka i evo bio sam u pravu covek je to i dokazao.
dakle sta reci osim BRAVO 

SABURO:
Da ne bude da to nije izvodljivo...

Baš pre par dana, navratio ortak do mene koji je inače pilot. Možda je ukupno ( za par meseci ) svega sat vremena kod mene se zezao sa RFG3-4 simuatorom i imajući u vidu da fino kontroliše modele u simulatoru, čisto iz zezanja odemo na obližnju livadu da proba parky-ja da leti. Eto za početak mi je bilo da mu dam da oseti komande i model, tj. da održi visinu praveći horizontalne osmice, zaokrete itd. Do te mere je otišlo da sam se ja totalno prepustio uživanju i slikanju kako on leti. I na celu tu priču, model je iz drugog prilaza spustio bez problema. Dakle nije ne moguće, samo treba imati šlifa za letenje.

Da, pored njega i moj brat je isto tako nakon par minuta letenja leteo i spustio parky-ja prošle godine na aerodromu Sremska mitrovica. Opet iz čistog zezanja.

Znači nije nemoguće...ali ni ne mora da znači...

Matić Dragan:
znam ja da je moguce pogotovo sa parkijem i helikopterima tipa picco-Z. doduse postoje ljudi kojima jednostavno neke stvari leze vise nego drugima ali ne treba ljudima ulivati laznu sigurnost savetima da su u stanju da vrate ceo model kuci posle desetak sletanja na simulatoru. svi mi sto malo duze vremena letuckamo znamo u kakve sve nezeljene situacije mozemo doci tokom letenja. a takodje znamo i kakav je osecaj kada se model skuplja po livadi.

prema tome, uz svo duzno postovanje talentima, cak i kada ste 100% sigurni u svoje mogucnosti setite se marfijevog zakona.

poz dragan

SABURO:
Slažem se, ali se ne bih složio oko poređenja, parky je napredan trenažni avion. Recimo umesto Parky-ja si trebao uzeti easy star-a, e recimo on bi se savršeno uklopio u tovju prethodnu rečenicu. Parky je brz avion za početnike...
Ovo je samo primer da nas ima raznih, zato pamet tj. simulator u ruke, pa tek posle xy sati na livadu...
 ;namig

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version