ELEKTRONIKA > SIMULATORI
PHOENIX RC
Matić Dragan:
verovatno da si u pravu sto se tice pocetnickih modela, ja sa njima nisam imao srece i dan danas se neprijatno osecam kada mi neko da da ih letim, tako da se u njih ne razumem. poceo sam sa AFPD a nastavio na livadi sa 3D modelom mircetove izrade pa kasnje sa raznim akrobatama.
misha:
pa evo posto je rec o meni da se ukljucim u konverzaciju.
dakle onpo sto sam napisao stoji. imam nekih iskustava slobodnoletecim modelima ali ne i sa rc modelima.
posle ukupno provedenih ni dva sata na simulatoru otisli smo na livadu (jer u kragujevcu nemamo adekvatniji
prostor za letenje i probali model. model je podigao (kao sto svi i preporucuju) drugar tasa koj je i prvi poceo da se bavi u rc modelima u kragujevcu
i leteo 1 let da bi ga natrimovao. zatim smo ga ponovo podigli i od tada ja model i slecem i polecem.
ako mat-u nesto znaci zbog skucenosti prostora ograniceni smo da MORAMO da polecemo iz ruke (jer je teren uzasno neravan i nemoguce je rulati)
a slecemo u krugu od 10-tak metara. do sada imam 10 tek poletanja i sletanja bez ikakvih problema.
dakle, jedino se izvinjavam sto sam pomenuo helikoptere, jedino sam vozio sobne pico modele, ali za avio modele stojim i dalje tu da potvrdim da
svako posle 2-3 sata sa DOBRIM modelom moze i da polece, slece i izvodi jednostavnije akrobacije.
da napomenem da sa kyosho kalmatom nisam ni hteo da probam da letim i tu bi verovatno bilo dosta problema jer je dosta nestabilan
(bar ovaj koji ja imam) vec letim CANARY-ja raspona 1.6 m sa os46ax motorom.
tako da je ipak sve to stvar pojedinca da li je sposoban za tako nesto ili ne, ali moje misljenje je da tu nema nicaga toliko strasnog i misterioznog.
(zbog mat-a i jos nekih ogranicavam svoju pricu samo na trenazne modele, jer helije i 3d modele nisam probao da vozim)
Matić Dragan:
nemoj druze odmah da se ljutis, malo smo se zezali jer se iz tvoje price dalo zakljuciti da sve lako leti. naravno da moze posle par sati da se leti trenazni model ali ipak to treba i naglasiti. steci ce ljudi utisak da mogu da se upuste u letenje zahtevnijih modela pa onda sledi tuzan deo hobija.
samo polako sve je stvar vezbe a simulatori su pravljeni za to. ja ih koristim jos uvek i to cesto.
pozz dragan
magic:
Ja bih ipak da se vratimo na temu, a to je Phoenix RC. Mene zanima dali je neko sa malo vise letackog iskustva imao priliku da proba Phonix i uporedi ga sa AFPD i G4. Ipak je potrebno malo vise od osnovnog znanja da bi covek mogao da uporedi neke stvari, govorim to iz licnog iskustva jer je i meni AFPD bio savrsen dok i ja nisam napredovao sa pravim letenjem pa poceo da uocavam nedostatke. Inace Phoenix kosta 100E i uz njega se dobija USB kabl koji inace kosta 30E, znaci pola cene od ostalih simulatora. Svi znamo prednosti originalnog sofvera.
Inace, ja sam bez ikakve vezbe na simulatoru uspesno sleteo iz prvog moj prvi model, jedrilicu, vise puta u tom prvom danu. Naravno, posle toga je doslo ono sto se manje vise svima desavalo :-\, razna lupanja iz ovog ili onog razloga.
Pozdrav
Fuki:
Ljudi nije da pokusavam da precenim sebe niti to želim cak naprotiv, ali činjenica je da pre nego što sam uzeo simulator u ruke probao sam da vozim trenažni model od jednog decka i bilo je kao da upravljam nogama, totalno bez osećaja,mislim da bi palice plakale da su mogle, zvukova kao sto je "poing" "drrrr" i tako to su bili sastavni deo moje vožnje oo)). Kada sam nakon 4-5 sati provedenih za simulatorom ponovo uzeo stanicu u ruke prica je bila totalno drugacija imao sam osećaj da bi mogao da uradim sve moguće akrobacije koje taj model moze da izvede ali naravno model nije bio moj a i decko ciji je isti stalno mi je suflirao "digni ga, digni ga" ili "navuci ga sebi", "beeeži ti" i tako to dodatno mi je unosio nervozu tako da nisam hteo da rizikujem ni najmanje inace da je bio moj....i jao (:sok:). Zato cim zavrsim svoj prvi model na poletanje pa da vidimo šta će biti. ;)
P.S. Simulator je prava stvar pogotovo za one koji tek prvi put treba da uzmu stanicu u ruke.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version