RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Rezanje bakarnog lima u obliku kruga

(1/1)

nebeski:

Za potrebe FPV antene koju pravim potrebno mi je da isecem dva kruga od bakarnog lima, jedan precnika 24cm a drugi 24,7cm.
Lim je debljine 1mm. Zna li neko gde bih to mogao u BG-u da uradim?
Da li je dovoljna dimenzija osnove za rezanje 25cmx25cm u oba slucaja ili su potrebne vece dimenzije.
Ovo pitam jer je lim u trakama sirine 1m pa bih od 100cmx25cm mogao da isecem 4 kruga ako je to dovoljno.

Gatti.Gatozza:
znam kako bi mogao, samo ne znam koliko bi bilo isplativo. waterjet? ima u krugu elektronske industrije, blizu 13 maja firma koja to radi. ima i jedna na bežanijskoj kosi.

Vaci:
Rezao sam ranije waterjetom stranice za CNC masinu, i to je prilicno grubo, nije kao masinska obrada. Ne znam koja tacnost je tebi potrebna za te limove. Mozda ti i zavrsi posao. Ali ako ne treba da bude u 0.1mm onda uzmi sestar, nacrtaj, izrezi pazljivo makazama i obradi smirglom.
Doduse verovatno postoje i razne klase waterjeta po granulaciji abraziva koji koriste.
Gatti imas li broj telefona te firme, pa nek covek pita kolko para i kolko precizno? Mozda ovaj info jos nekom posluzi.

tibeteagle:
Mislim da ne mora da je kružnog oblika. Može da ostane i kvakratnog ili osmougaonog. Bakarni lim do 1mm debljine se lako može seći sa ručnim- ili stonim mekazama za lim.  mmmm

nedbojsa:
To ima da odradi bilo koji limar (ne auto) presom kao od šale, a ima i skupljih rešenja npr. sečenje cnc ruterom,  plazmom, laserom...!

Navigation

[0] Message Index

Go to full version