ELEKTRONIKA > SIMULATORI

Phoenix 3D letenje

(1/3) > >>

gkljajic:
Pozdrav svima,

Nedavno sam kupio Honey Bee CP3 helikopter sa stock stanicom e-sky et6 6ch.
Čekajući neko lepše vreme da poletim na livadi, dosta se "igram" u Phoenix 4 gde sam na nekom sličnom modelu "izučio" oko 30ak sati standardnog leta. Sve vreme pokušavam da podesim pomenutu stanicu za 3D letenje, međutim neuspešno.
Stanica je ispravno kalibrisana i mapirana što vidim po standardnim letnim karakteristikama. Međutim, čim uključim idle-up na stanici, helikopter se okrene naglavačke i poljubi zemlju. 100 puta mapirao, remapirao, podešavao, igrao se sa podešavanjima helikoptera itd ...
Dakle, jednostavno helikopter ne reaguje na promenu pitch-a kad je u stunt modu onako kako bi trebalo. Pokušao sam sa svim mogućim modelima koji su sposobni za 3D u Phoenix-u ...
Da li je možda neko imao sličan problem ili neko zna kako da rešim problem?
Stanica nema mogućnost programiranja ili promene podešavanja osim standardnih invertovanja kontrola tj. normal-inverted.

pericamitic:
Pozdrav,

znam o cemu pricas, tu stanicu je jedino moguce podesiti kao 4ch simulator. Jedino resenje je drugacija kalibracija stanice u simulatoru.

gkljajic:
Hmmm sad sam zbunjen ...
Ako se stanica prijavi u Phoenix sa 4 kanala, zar to ne znači da nema ništa od 3D letenja jer bi falilo ta 2 kanala za kontrolu akrobacija?

IVAN3D:

--- Quote from: gkljajic on November 15, 2012, 10:30:37 AM ---Hmmm sad sam zbunjen ...
Ako se stanica prijavi u Phoenix sa 4 kanala, zar to ne znači da nema ništa od 3D letenja jer bi falilo ta 2 kanala za kontrolu akrobacija?

--- End quote ---

???
Kontrolu akrobacija????

Za 3D letenje ti je dovoljno 4 kanala (gas,eleroni,horizontalac i vertikalac).....
S tim da bi ja poseban akctenat dao na VERTIKALAC jer bez njega nema 3D letenja.....
Vise puta sam posmatrao ljude kako se trude da lete 3D a pri tome apsolutno ne koriste vertikalac (naravno mislim na kormilo) a to "nece da ide", zatim im suderisem da ga ukljuce u igru a neki prihvate a neki me oduvaju ali ti neki ni dan danas ne lete 3D....
Sa jedne strane ih razumem jer 3D zahteva konstantan rad sa svim komandama pa i sa gasom a ko leti mode2 tesko mu je da pored gasa kontrolise istovremeno i vertikalac.... Ali sve je stvar vezbe.....

Naravno to je moje misljenje ali ima ovde drasticno boljih od mene (narocito posto sam prakticno zabatalio avione i zaljubio se u helikoptere) pa mogu bolje da pomognu....

Vaci:
Ivane imam utisak da ti pricas o avionima a ostali o helikopterima, izvini unapred ako sam te pogresno shvatio.

gkljajic

Da pomognem oko simulatora. Da, mozes da letis sa 4ch daljinskim 3D helikopter u simulaciji, tako sto preko tastature ukljucis motore, a ostale 4 komande su za letenje. Prakticno 3D let helikoptera obavljas sa 5 kanala a ne 6 (motor start, pitch, jaw, roll, nick). Nadam se da je ovo malo pomoglo.

Pozz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version