ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
Balansiranje brushless outrunner motora
Vaci:
Jao jeste... izvinjavam se, to mi je nekako promaklo...
kole_niš:
Oko ovih osigurača ... Čuo sam da su jako krhki, tj. da veoma lako mogu da puknu prilikom skidanja/vraćanja, naravno i da polete u nepredviđenom pravcu. Treba da vidimo da li prvo ima da se nađe to, da ne naručujemo posle celi shaft.
Inače, sve do detalja, bravo Vaci, ja sam od onih što im već pri prvom letu otpade elisa zbog nedovoljno pričvšćenog prop savera ()-()
Ali kao u svemu, treba da razmišljamo nema dobrog ili lošeg, samo različitog :big smile
Živeli
tibeteagle:
--- Quote ---Oko ovih osigurača ... Čuo sam da su jako krhki, tj. da veoma lako mogu da puknu prilikom skidanja/vraćanja, naravno i da polete u nepredviđenom pravcu. Treba da vidimo da li prvo ima da se nađe to, da ne naručujemo posle celi shaft.
--- End quote ---
Sa nekim motorima sam dobijao stezni prsten na osovinu, koja se može staviti umesto seger prstena. To se može staviti samo ako je osovina motora produžena. To je prsten koji se vidi ovde iznad šrafčića.
Vaci, odlična je ova ideja sa statičkom metodom, ali sa mnogo mana. Problem je što se motor mora rastaviti, a za to nije baš svako spreman. Uticaj iskrivljenosti osovine i ne idealna ravan naleganja može da laže, a i ne naleže tamo gde i ležajevi. mmmm
Evo jednog interesantnog načina balansiranja bez rastavljanja. Treba samo dobro otvoriti uši. :superman:
Šta sve ne znaju ovi glupi telefoni? :big smile
Najbolji je ovaj način, jer se testira sa elisom zajedno u datom sistemu sa palubnim senzorima. Bez obzira što su komponente posebno balansirane, zajedno na kraku nosača MK može da bude sve drugačije. Ovako se može testirati i kvalitet elise u pogledu njene geometrije, jer svaki proizvodi drugačije strujanje vazduha oko sebe, a koje isto dodaje svoj doprinos pobudi vibracije.
Vaci:
Tibeteagle
Video sam te nacine balansiranja, i zakljucio da je ovaj nekako najprostiji i ne zahteva nikakvu specijalnu opremu i softver, a daje dobre rezultate koji nisu rezultat trial and error sistema, vec se tacno zna tacka sa manjkom mase. Znas, ovo na slici su moji prvi brushless motori, i nije mi trebalo vise od 20-30 sekundi da ih rastavim. Nisam ja sad nesto pametan, svega ima na netu. Tako da ne smatram to nekim velikim problemom.
Naravno, ne postoji idelana metoda, ali eto, meni je ovo palo na pamet. Voleo bih da cujem iskustva razlicitih ljudi sa ovom metodom. Dali se slabije cuje, dali bolje radi, dali se manje greje...?
matic:
Evo jedan interesantan program za android telefone earthquake alarm
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jietusoft.earthquake.
Moze se balansirati motori sa ovim programom
Mozda nekome pomogne
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version