ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

ESC30 ili ESC40

<< < (2/2)

tibeteagle:
Svakako preporučujem Turnigy Multistar 30 Amp Multi-rotor Brushless ESC 2-4S
 ;namig

ak:

--- Quote from: tibeteagle on November 30, 2012, 01:08:52 PM ---Svakako preporučujem Turnigy Multistar 30 Amp Multi-rotor Brushless ESC 2-4S
 ;namig

--- End quote ---
Vidim da i Multistar kontrolere flashuju simonk firmware-om.
Multistar od 30A ima BEC i to switching sto moze da smeta ako bi koristio BEC-ove sa svih ESC-a zbog redudanse, F-30A ima linearne BEC-ove.
Imaju valjda i p-fet tranzistore koji reaguju na promenu temperature, F-30A ima n-fet.
Ako ne mislis da ih flashujes izgledaju kao ok izbor. I sam sam u potrazi za ESC-ima za multi  :big smile

tibeteagle:

--- Quote ---Multistar od 30A ima BEC i to switching sto moze da smeta ako bi koristio BEC-ove sa svih ESC-a zbog redudanse, F-30A ima linearne BEC-ove.
--- End quote ---
Ima verzija i bez BEC-a. A onda naravno to se mora kupiti posebno, ali samo jedan manji od 2A za napajnje kontrolera i prijemnika, eventualno za 1 servo. Ako ima više potrošača na MK kojima treba struja od 5V samo onda treba veći BEC. Ovaj od 30A ima i optičku zaštitu što čuva kontroler MK ako ESC pregori. Kada sam gore opisivao ove nove serije ESC, mislio sam baš na ovaj tip. Nema ga sada ali treba loviti jer je veoma tražen.
Sa dobrim izborom veličine ESC-a ne treba se bojati pregrevanja, jer se veoma retko leti ful gas, a na 50% ESC se skoro i ne greje, a uslovi hlađenje su idealni.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version