RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI
WW2 Horten HO 229 Pusher
srdjan012:
Inspirisan drugim svetskim rat-om odlucio sam da napravim novi model. Izuzetnu paznju mi je privukao projekat brace Horten zapravo
njihov stelt lovac Horten HO 229, za to vreme drugog svetskog rata ovakav lovacki avion bio je nepojmljiv zbog svog izgleda,brzine i stelt performansi.
Posto nisam u mogucnosti da napravim scale model (nemam EDF fan-ove) odlucio sam da malo izmenim ovaj model i prilagodim pusher varijanti
koja meni odgovara. Vecim delom radio sam sve po planu skinutog sa ovog sajta http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1071809
Naravno materijal je ovog puta tvrdi 25-to gramsku stiropor. Evo malo slicica sto je dosad uradjeno:
Ovako izgleda plan modela u razmeri 1/1
Isecena rebra trupa
Isecen trup od stiropora 50mm debljine
Secenje profilisanog krila
Secenje delova trupa
Iseceni delovi trupa
Ovde ce moze videti skoro ceo profil i dimenzije modela
Raspon krila ovog modela je 2 metra, ocekivana tezina je 1200grama. Videcemo kako ce sve na kraju da izgleda.
O setup-u ovog modela pisacu malo kasnije
Za sada toliko sto se ovog modela tice, nastavak radova sledi uskoro :)
Gatti.Gatozza:
ovo izgleda savršeno!!! još da ga na kraju obojiš u te nemačke WW2 boje... i ja sam upravo u procesu pravljenja krila (čekam motor iz HK-a), ali ne ovako spektakularnog :)
srdjan012:
Ovo je tek pocetak izrade modela, ima jos doooosta da se odradi pre nego stignem do farbanja :)
srdjan012:
Proteklih par dana malo sam radio na modelu, napravio mesto za bateriju, izradio drzac motora od AvioSper-a i ugradio karvonske trake za ojacanje trup-a.
Evo i malo slicica
Planirani set-up za Horten HO 229 Pusher je sledeci:
Baterija: Kokam 3200 mAh 30c
Morot: Turnigy SK3538 - 1400Kv
ECS: Dualsky XC4018BA 40A
Propeler: 10x6, 11x6 ili 12x6 (jos uvek nisam odlucio videcu od konacne tezine modela)
Servo: HXT 900 (mislim da ce zadovoljito potrebe ovog modela)
Ocekivana tezina: 1200 grama
Kao ramenjacu iskoristicu karbonsku cev 5mm po sredini trupa i krila, naravno zbog vece cvrstine dodacu jos po jednu karbonsku traku tako da ce fakticki
ceo model da se nosi na karbonskim trakama kao kostur modela.
Sutra sledi smirglanje i lepljenje ostalih blokova modela tako da se nadam da ce barem trup modela da bude zavrsen.
Toliko od mene za sada :)
misha:
Sammo napred.
http://www.rcuniverse.com/forum/m_11227905/tm.htm
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version