RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
IZRADA SEKACA ZA PENASTE MATERIJALE
sasa:
http://www.modelarstvo.si/modelarstvo/zlozljiva_zaga_za_rezanje_stiropora.html
srdjan012:
Isuvise komplikovano i skupo, ja sam svoj sekac izradio za 180 dinara, kupio sam plasticnu cev za vodu precnika 20mm i dve kulice koje se srafe, povezao rednim klemama i zategao zicu izmedju. Posto je plasticna cev dovoljno elasticna moja zica ostaje stalno zategnuta dok secem. evo slike
sasa:
El to od pola cola?
koliko je dugacka cev?
a koliko zica?
i koje je debljina zice?
nedbojsa:
Dobar je taj plastični luk da od metra žice 0,5 dobiješ dva metra 0,25 kad pustiš malkice više struje.
srdjan012:
U pravu si Nebojsa, ali ako pustis dovoljno struje mozes i bez zuba da ostanes....ako je za utehu nemoras kod zubara i netreba anestezija :sljus
Sasa cev je precnika 20mm ili 25mm moze bilo koja, odnosno sta nadjes u prodavnici vodovodnog materijala, duzina je 1m...1,2m, zicu sam iskoristio onu od grejaca quarcne grejalice duzine 50cm (nisam imao tanju cekas od ove) i pogonim je sa punjacem od akumulatora 12v.
Planiram da postavim drugi trafo od 24v da ugradim jedan dimer i ampermetar da napravim pravu malu upravljacku kutiju koja ce da pogoni ovaj luk.....ali......vreme i finansije problem kao i uvek na zalost :(
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version