Juče sam na Čeneju imao ozbiljnih problema sa smetnjama na 35MHz FM.
mislim da je moja stanica OK, ali nekoliko puta sam gubio kontrolu nad modelom
i jedva sam uspeo da spustim Paragon. Zato sam se danas odmah dao na posao da
preradim Paragon na Turnigy 9X stanicu koju držim već skoro godinu dana u kutiji.
Sve sam lepo odradio i odlučio da moram sada da isprobam šta sam uradio. Zato sam
na forumu objavio da idem na AD iako je duvao pojačan vetar oko 6-8m/s, sa udarima do 10m/s. Prvo sam bio sam pa sam proveravao domet stanice na zemlji. Stavio sam predajnik na krov auta a sa modelom sam otišao oko 300-400m i povremeno rukom pokušavao da pomerim polugu servoa. Niti je servo tresao niti je to dozvolio. Posle sam i odleteo na nekih 700m uvis i sve je radilo besprekorno - vetar mi uopšte nije smetao (a ni ja njemu), nikakvih smetnji nije bilo, i sada sam prezadovoljan tom stanicom, iako sam bio jako sumnjičav kako će to funkcionisati.
Ali nadam se da će to tako i ostati. Sada moram još samo da izmiksujem gas i visinu
pa da model ne napravi odmah luping kada naglo dam pun gas, ali to ostavljam za naredni izlazak...
U međuvremenu je stigao Englez, sa zbirkom svojih modela. Posle malo boljeg upoznavanja i priče, leteo je delta krila, koja jako lepo lete, a posle je prešao na akrobatski motorni model, ali ja sam se tada već pakovao za odlazak. Izlazak je bio bolji nego što sam se nadao...