Mi bili sinoć na letenju. Šta da vam kažem, klasika, proveli smo se do, ma znate već do čega...
Kad sam išao na aerodrom usput sam sreo Dragana "laserdžiju" i njegovog oca i konačno je Draganče bio da vidi "live" kako sve to izgleda...
Čika Dule je opet leteo.
Pazi sada, jeste čika Dulence moj prijatelj, ali moram da ga hvalim, jer sam stvarno oduševljen kako leti svoj Sukhoi 31.
Sada sastavljanje modela ide mnogo brže, izverzirali smo se i Bojan i ja, pa model sastavimo dok kažeš "džigerica".
Pisao sam prošli put, MVVS radi kao sat, pali lako, ima stabilan ler, prima gas, ma "fercera" super...
Jedva čekam da dodjete da vidite čika Duleta u akciji, da ne bude posle kako ja tu pričam neke priče...
Znači poletanje je kao po šinama i rulanje po zemlji i kad se model odlepi.
U vazduhu su oba leta bila maximalo sigurna, "pala" je i po koja petlja, bilo je i valjaka...
Sletanje ko na nosač aviona, lepo sporo, precizno...
Verujte oduševljen sam kako naš čika Dule sve to radi.
Sve ovo pišem jer sem poštovanja prema godinama pilota, sa ovim modelom Dule nema baš mnogo letova. Šta će tek biti pred kraj sezone, kad se model i pilot malo "bolje upoznaju", kad već sada "flajanje" izgleda tako dobro...
Naravno, ove bravure nisu prošle ne zapaženo... Žene na aerodromu su vrištale od uzbudjenja, neke su plakale, a priča se da je par njih palo i u nesvest. Dosta ih je bilo u transu, dve su završile u kanalu pored piste...
Do čuvenog pilota stigla samo jedna ...
...koja je morala da ga dotakne, kako bi se uverila da joj se ovo zaista dogadja...
Šta je bilo posle, kad su otišli sa aerodroma, možemo samo da nagadjamo...
Što se tiče nas ostalih, sem što smo ostali u senci "starog asa", pokušavjući da "dosegnemo te visine", pomalo smo i leteli.
Ipak, trebaće još mnogo vode Dunavom da prodje da budemo na tom level-u...
Goša je opet leteo neke modele sa priveska...
...Bojan je proleteo svoj elektro model i uspešno sam sleteo, a pisac ovih redova je napravio tri starta sa Pantherom.
Kao što obično biva kad je happy end, ostali smo na aerodromu do sutona...
... a verovatno ćemo sve ovo morati da ponovimo koliko već danas ili sutra...
Mislim da je Bojan snimao nešto sa kamerom, tako da možda bude i neki you tube.
Pozdrav
Mirče