RC MODELI AVIONA - SUS > TRENAŽNI MODELI
Avion za pocetak na DX6i
core.graphic:
evo ovako, pichim simulator Phoenix 3.0 i vozio sam Blade 120sr (koji posedujem) , savladao sam dosta dobro, i u simulatoru a i ovako u zatvorenom prostoru, napolju nisam nesto spec leteo , em hladno em vetar...
nego, lepo mi je Zajko rekao batali helise uzmi avion.... Daleko od toga da su helisi losi, nego su mi u simulatoru (oni ozbiljniji) teski, a drugi problem je taj sto me 3D letenje ni malo ne zanima, bas mi je glupo/dosadno/ne-realno... a, da kupim recemio Blade 130x ili 450 sta s'njim da radim ako me 3D ne interesujue.... cak su mi i za video snimanje losi, klate se levo-desno!!! bolji su oni quad/octa trte mrte. a ni to me ne fascinira i preskpo je :)
ova 120-ica leti onako lepo polako i u manjem prostoru sto se meni i svidja! to imam i to cu voziti ....
e sad, u simulatoru sam leteo neke trenazne avione i to mi se cini daleko lakse od helija .... i letenje i sletanje ... koji biste mi preporucili da uzmem kod Zajka u Ivanchi , te da uparim sa Spektrum DX6i , sta je po vama ok za pocetnika. Posto i drugar planira od proleca da krene , njega zanimaju avioni i to oni iz ww2 ,pa eto i u njegovo ime nesto da nam preporucite za pocetak , uzeli bi dva ista najverovatnije. (<--) ()-()
Hvala.
(i ,hvala ljudima iz pancheva koji su me pozvali da probam da letim njihov avion , obecavam cim se prolepsa malo vreme - dolazim) :mhm
magic:
Ovakvo ili slicno pitanje je postavljeno zilion puta, ali se barem ja nikada necu umoriti da dajem uvek isti odgovor. Moja preporuka za prvi model je da on bude od nekog penastog materijala, na elektro pogon, raspona ne manjeg od 140cm i po mogucstvu da je jedrilica. Kod Zajka model koji ispunjava sve gore navedene karakteristike je Radian Pro.
Zasto je to sve bas tako moze da se obrazlozi pojedinacno sto ovom prilikom necu ciniti jer je vrlo opsirno i vise puta vec objasnjeno.
WW2 modeli su lepi i zabavni ali ako se sa njima pocinje (narocito ako su to avioncici malog raspona) postoji veliki rizik da se od cele price odustane jako brzo, ne kazem da tako ne moze ali to nije najpametniji i najlaksi put. U RC modelarstvu se moraju sve stepenice preci, svako preskakanje ce nas sacekati pre ili kasnije i tada ce to biti bolno ...
poz
svrco:
U principu sve avione mozes leteti sa 6 kanala, izuzev nekih jet modela ali to je jako daleko od tvojih potreba... Ja bih ti preporucio za pocetak da uzmes nekakvu jedrilicu tipa easy star:
http://www.multiplex-rc.de/produkte/kategorien/produkte/detailansicht/productgroup/zubehoer-fernsteuerungen/productcategory/elapor-modelle-bausaetze/product/rr-easystar-ii-mit-bl-antrieb.html?tx_lwshopitems_pi1[action]=show&tx_lwshopitems_pi1[controller]=Product&cHash=624c0e835d80b7b9e787dbe27c6caefc
Jako je lagana za nauciti letiti, mozes joj kasnije nadograditi elerone, a i kada naucis letjeti i usavrsis sve uvek ce ti se javiti zelja da sa njim odletis par krugova relax, a i lako se popravlja tacnije lepi ako je razbijes... Ili neki od njenih kopija tipa bixler sa hobby kinga koji je dosta pristupacniji finasijski...
Sto se tice ww2 aviona, uglavnom su to modeli sa krilima na sredini ili ispod trupa i oni su malo vrckaviji, tako da bih ti preporucio to kao 3 model...
Sa srecom pa izvestavaj sta si odlucio... ()-()
disljenko:
Nisi nam rekao za pocetak da li ti se vise svidjaju elektro ili glow varijante. Ako se odlucis za glow svakako bih ti preporucio Arrow-a, jako dobar model za ucenje a moze da radi i osnovne akrobacije jako lepo.
Sto se tice tvog duga koji voli WWII avione obavezno P-51D Mustang PTS 40, uz model dolaze neke plastike koje se postave na napadnu ivicu krila i time se poveca sama povrsina i stabilnost cime ovaj model postaje odlican trener, kasnije kad se savlada letenje, skines te plastike i imas atraktivan i dobar WWII avion. Mada ne mogu da kazem da je ovo bas avion koji bi preporucio kao prvi, trebalo bi da imate nekoga za pocetak da vam polece i slece a vi da pravite osnovne krugove dok se ne oslobodite. Jer simulator i uzivo letenje nije bas isto. Kad budes poleto videces sta adrenalin radi :D
Ako pak se odlucis za neku elektor varijantu onda poslusaj magic-a.....sve ima svoje mane i prednosti, to je vise licno opredeljenje.
core.graphic:
hvala svima na brzim odgovorima, sto se tice foruma, mnogo sam se zadrzao citajuci temu o helijima pa se izvinjavam sto sam postavio pitanje za koje sam pretpostavio da je bilo :)
sto se tice aviona najvise mi se dopadaju ova dva sto su disljenko i magic pomenuli, leteo sam oba u simulatoru po danu bez vetra i sa malo vetra i za prvi put vise nego odlicno mi se to cini, u odnosu na 70h koje sam leteo heli 4 kanala, avion Arrow mi se cini jako jako lepo :) e, sad dal sam dobro podesio komadne na stanici to ne znam.... za moj heli sam podesavao prema nekom forumu, i uspeo sam da ga istrimujem koliko toliko :) sad za avione kako i sta ide ne znam , al pretpostatavljam da je malo jednostavnije. Cim malo otopli i jos koju prozborim na forumu pravac kod zajka sa drugarom pa da vidimo neki avionchic.
koliki su troskovi za popravljanje arrow-a ,a koliki za Radian Pro....!?
takodje me zanima kako se u realnosti radian pro ponasa po vetru ?
hvala
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version