RC MODELI AVIONA - SUS > TRENAŽNI MODELI

Avion za pocetak na DX6i

<< < (3/7) > >>

milomirts:
posto je covek pitao za prvi avion za pocetnika sa dx6i stanicom da li bi meni neko preporucio neki avion.ja sam naprimer zainteresovan za piper j3 cub 400 a krila su mu 1020mm.
da li bi mogao to da vozim kao pocetnik ili bi morao da uzmem nesto drugo posto sam vec poceo da ga vozim na phoenixu.cisto da znate uzeo bi elektro varijantu.

Anakin:

--- Quote from: milomirts on March 06, 2013, 02:56:47 PM ---posto je covek pitao za prvi avion za pocetnika sa dx6i stanicom da li bi meni neko preporucio neki avion.ja sam naprimer zainteresovan za piper j3 cub 400 a krila su mu 1020mm.
da li bi mogao to da vozim kao pocetnik ili bi morao da uzmem nesto drugo posto sam vec poceo da ga vozim na phoenixu.cisto da znate uzeo bi elektro varijantu.

--- End quote ---

Koliki budžet imaš?

zajko:
J-3 Piper Cub je po svojim karakteristikama dobar za pocetnika, visokokrilni, spor, trom, poslusan u vazduhu.
Medjutim kao i sve trokolice s repnim tockom, moze lako da se desi da imas problema na poletanju, vec je pisano ovde o tome....
Ali ako ga dobro uvezbas na simulatoru, ne bi trebao da bude problem..
Ako se polece sa laganim dodavanjem gasa,  ali bas laganim i kada digne dupe, treci zadnji tocak, treba malo ruke na rudderu da ga drzis pravo.... pun gas i u vazduhu si... posle toga sve je lako i prosto... na sletanju je odlican i poslusan... Na samom letenju dodavanje gasa ga penje u vazduh , ali to je tako kod njega, treba ga trimovati bez imalo vetra sa pola gasa... jedino sto mozes sa njima da uradis kad ga savladas je loping... malo je dosadan ali dobar za pocetnika.. (<--)

milomirts:
pa ja sam mislio da uzmem elektro varijantu ali me drug tera da uzmem glow varijantu sa krilima od
2000mm sa motorom od 10cc pa sam zbog toga i pitao sta bi mi peporucili sobzirom da sam pocetnik
a vec sam vozio par puta u feniksu ali mi malo slabije ide sletanje pa sad stvarno neznam sta da uzmem elektro ili glow ai gledao sam neki snimak sa elektro i mogu reci da nije bas toliko spor
kako izgleda na snimku.ajde pomagajte

zajko:

--- Quote from: milomirts on March 06, 2013, 02:56:47 PM ---posto je covek pitao za prvi avion za pocetnika sa dx6i stanicom da li bi meni neko preporucio neki avion.ja sam naprimer zainteresovan za piper j3 cub 400 a krila su mu 1020mm.

--- End quote ---

pa.. U proslom postu si rekao oko 1m raspon krila i da bi uzeo elektro...  mmmm mmmm

Sto bolji to veci...ili sto veci to bolji... kako hoces... Samo to ce da te kosta jedno prilicno para za ovdasnje uslove, ali dobra stvar, pogotovu ako si stvarno mislio na benzinca, a mozda si mislio i na glow, sto je jeftinije u startu...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version