RC MODELI AVIONA - SUS > TRENAŽNI MODELI
Avion za pocetak na DX6i
milomirts:
ljudi hvala vama na odgovoru ipak ce da bude elektro model a i za delove nece biti problem nadam se i da nece biti toliko padova tako da prvo idemo uvezbavanje prstica a i stanice jr ipak treba sve to lepo razraditi a kasnije uzeti ono pravo.hvala jos jednom
nedbojsa:
@milomirts. vidim da si iz Trstenika imaš tamo na aerodromu ekstra ekipu modelara koji mogu da ti pomognu poprilično na početku. Ovde na forumu ti je zemljak dejan_ts odličan modelar i još bolji RC pilot.
milomirts:
hvala na informaciji a ja i dejan se vec poznajemo tako da sam na njega mislio kao kolegu koji ce ad pomogne.drago mi je da ga cenite kao kolegu i modelara.tako nadam se da cemo se videti kada
budete dolazili u trstenik posto sam bio prosle godine na okupljanju i gledao sta ljudi rade sa svojim modelima tako da je i to razlog zbog cega me sve vise interesuje ovaj hobi.pozdrav iz TS-a.
Anakin:
Milomire, avion od 160-180 cm razmaha nije veliki avion. Apsolutno nemas razloga da se plasis "velikih" aviona jer definitivno bolje lete nego manji. Stanu u maltene svaki automobil i nemas brige. Moj ti je savet da za prvi model Pipera zaboravis. Ja sam ga leteo i prenecu ti neka iskustva. Leti apsolutno fantasticno. Moj je bio, kao i taj sto gledas, 1/5 skala ali je imao skracena krila na 180 cm i zbog toga je mogao da izvodi osnovne akrobacije. Zasto sam ti rekao da ga zaboravis? Zato sto je na poletanju stresan i ume da pobegne. Malo jaci gas ili nepaznja i ode... Sad, nece on nigde daleko niti ce mu ista biti a poleti i kad otrci na neku stranu ali ume da bude stresno sto ti na prvom modelu ne treba. Drugi razlog je sto ima ogromnu finesu. To u startu zvuci ok, dugo slece... Ali Piper stvarno ume dugo da slece. Meni se na prvim letovima desavalo da ga poravnam sa pistom isto kao prethodnog trenera kog sam leteo a Piper mi bez gasa proleti iznad glave na 5 metara. Zvuci smesno ali nikakav izvor stresa na prvom modelu ti ne treba. Adrenalin ce te razbijati kako god okrenes. Ako vec gledas glow varijantu, moja topla preporuka ti je da uzmes H9 Arrowa. To je idealan trenazni avion koji, za razliku od vecine slicnih modela, ima polusimetrican profil i ravno krilo, sto nece korigovati greske kao klasican trener ali ce ti omoguciti osnovne akrobacije i mnogo vise zabave. Kada ga izgustiras, imas bar jos 2-3 H9 modela na koja mozes da preselis setup i poletis nesto zanimljivije uz minimalne troskove. Ja bih ti, u slucaju da uzmes Arrowa, preporucio da mu odmah preradis krilo na srafljenje jer je meni na istom modelu puklo 8 gumica u jednom letu i, naravno, olupao se. Za skale, lepe modele i razvijanje afiniteta ka odredjenoj vrsti modela ima vremena a za pocetak uzmi trenera jer se ne zove dzabe tako.
Pozz
EDIT: Znam da je Arrow RTF a ti imas stanicu ali stanicu zabodes nekome i to je to. Mozes da ides i na ARF varijantu ali bi te izasla skuplje od RTF-a sa sve stanicom.
milomirts:
http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img11/6213/tren01640x480.jpg
evo avion koji sma slucajno video i njega mi nude za trenera
krila 1550
Motor na modelu je MDS 6.5cc
ima cak i 2 servoa po jedan u krilu
sta mislite o tom modelu za 100e?
mislim da mu treba samo stanica i prijemnik i da kupim gorivo,sta mislite o tom modelu?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version