Posto sam se vec smorio od letenja sa multiwiijem, koji uzgred leti sasvim prihvatljivo ali i ne bez mana...gps hold mi nikako nije hteo da proradi kako treba sa ublox protokolom( gps radi ok, ali ponekad "trzaju" koordinate-pa kopter naglo krece bezveze na neku stranu?) NMEA protokol radi sasvim ok, ali je position hold jadan...sem ovog gps problema,multiwii je sasvim pouzdan i nije mi se nijednom desilo da ne mogu da kontrolisem letilicu, odnosno posle xx sati letenja nemam ni jedan pad ili bilo kakvu havariju...
Cekajuci APM 2.5 iz kine, odlucih, u nedostatku stresa i problema na poslu, da probam ponovo megapirateng...
Posto je prelazak sa multiwiija na megapirateng koliko-toliko jenostavan-sve elise se kontra okrecu, menja se smer okretaja motora, a FC pin mapping motora je razlicit...posle pola sata lemljenja, bio sam spreman da ubacin najnoviju verziju iz trink-a 2.9R7...
I naravno, u prvom pokusaju uploada i setovanja, motori su se nekako lenjo okretali i slabo reagovali na komade (?) i vec sam pomislio da samo gubim vreme...
E onda negde procitah:
In MP:
Connect with USB
Save data as a Backup
In MP "Terminal":
type "setup" - wait
type "erase" - wait
Reboot AIOP:
Disconnect USB cable
Connect USB cable
(EPROM is now erased)
Arduino:
Upload data
MP: (USB still connected)
Restore backup
Check Radio calibration
Calibrate Arducopter Level (not possible via 3DR radio)
Done
odradim ja tako i...
...SVE radi kako treba?
GPS sam ostavio da koristi NMEA protokol-mrzelo me da opet cackam u ucentre...
Prve testove sam odradio danas-sa sve snimanjem
i radiiii EXTRA!
Stable mode je odlican, simple mode (head free) takodje radi bez greske, alt hold-kao na mikrokopteru
...odlican, loiter takodje odlican...
Preostaje mi jos da vidim kako radi circle i letenje po koordinatama...mada mi je circle vaziji...
Najsmesnije je to da sve radi sa default parametrima? nista nisam pipnuo u pid podesavanjima?
Da ne poverujes...
Sutra cu da na poslu obradim snimak i postavim ga na youtube...nemoz ovaj atom netbook da prozvaka hd filmove pa to ti je...
Nadam se da ovaj put nece biti nekih skrivenih mana
.
Jedino sto me i dalje izludjuje, je to biranje modova letenja preko jednog prekidaca (___)na graupneru mx22=tesko smaranje od mixovanja