Ajd da pokrenemo topic o Crius AIO pro multiwii/megapirateng controleru...
Porucih ga na goodlockbuy i stigao mi u rekordnih 14 dana,crius aio pro v1 i GPS CN-06 V2.
Taman kad sam ga porucio-pojavio se i APM 2.5 clon za nekih 80USD...bez gps modula.
Fabricki dolazi sa ubacenim multiwii 2.1 softwerom u quad x komnfiguraciji.
GPS CN-06 v2.0 je u sa ublox neo6m sa 9800 baud rate i 1Hz GPS update.
Posto je sve to islo na +hexu mikrokopter clon...sve je prekonfigurisano i bez po muke ubaceno u kontroler.
Multiwii vec sa default parametrima leti sasvim korektn i sve je u funkciji...milina...headfree...alt hold...level mode...sve radi odlicno.
E onda sam prikljucio GPS...sa u centre promenio brzinu na 115200kb, 5Hz update ...ubx binarni gps izlaz...i slomih dve elise od satbilnog POSITION HOLD-a
...
Posle toga, probah dev multiwii verzije...velik napredak je odradjen u svim segmetima softwera, pa i GPS-a, ali...
Jednostavno, posle par sekundi-kad se ukljuci position hold sa sve validnim GPS 3d FIX lockom, hexa krece u jednu stranu ko blesava i drz nedaj...spasavaj i isklucivaj GPS position hold kako god znas!
E probao sam sto vrsta podesavanja za CN-06 i neo6 modul...UBX ,NMEA...razne brzine serijskog porat i GPS update ratea...isto!
Stalno se prekida prijem...odnosno gps kordinate se menjaju i trzaju -pojavi se negativni predznak na kooridinatama?
Nacitah se na rc groups forumu o gps-u...i vidim da nisam jedini...kao radi to...ali...nekad bes i ne...
Posle par dana i par ne prespavanih noci...odustadoh...dok ne probam sa nekim drugim GPS-om?
Inace, multiwii sa crius aio pro zaista leti kao zmaj i sve se da jednostavno i lako konfigurisati a ni pid podesavanja nisu kriticna ni teska.
Onda uflashovah megapirateng 2.8...i totalno se pogubih
...tako je to kad covek navikne na nesto (mikrokopter i multiwii)
Odmah ubacim u gps i optimizovani kod za APM...3dr (jeste da je za leo module..ali radi i na neo modulu...a ako nekom treba imam i crius CN-06 originalni fajl-vraca modul na fabricko podesavanje-provereno! )i vidim u mision planeru da gpsradi i ne trza?
I onda...opet citanje sta i kako da se podesi...i razume cela koncepcija!
Moram da napomenem ,da je iaoko na prvi pogled prkomplikvano i konfuzno okruzenje mision planera sa milion parametara...u sustini veoma pametno i dobro osmisljeno-samo se treba navici
.
Utisci o megapirateng tek slede...i ako budu imalo pozitivni imam da kupim taj apm klon!