RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Folija za stiropor
pnedic:
Ima li neka samolepljiva folija u boji kojom moze da se prekirje stiropor (a da se lepo zalepi) ?
Mrzi me da se bakcem sa farbanjem - osim ako bas ne budem morao, ili ako se to ne ispostavi jednostavnije.
Radim neki (trenazni) model od stiropora pa sam mislio da jedno krilo "ofarbam" u zutu a drugu u crvenu boju tako sto cu da ih prekrijem folijom u boji. Probao sam na jednom parcetu ali se jako lose drzi za stiropor. Tu foliju sam kupio u Sitologici.
Na video tutorijalu vezanom za taj model sam video da je tip oblepio stiropor nekakvom folijom u boji. Nije pominjao kakva je folija u pitanju (ili nisam bio pazljiv na casu).
Nitronen:
Mozes da koristis obicnu PVC foliju koju ima svaka farbara. Dosta je izdrzljiva samo sto je dosta teska. Uglavnom po farbarama mozes da biras puno nijansi, a nije ni skupa.
Anakin:
Potrazi na forumu, mislim da je Bigneda svojevremeno neku jedrilicu od stiropora, elapora ili cega vec obukao u foliju. Izgledalo je super ali koliko pamtim omanuo je sa bojom.
pozz
Vaci:
Krle je nesto radio sa ukrasnom folikom za poklone, ona je lagana. Ako nadjes dobar nacin da je zalepis to moze da bude dobro resenje.
pnedic:
@Nitronen : Potrazicu foliju u farbari, pa cu da vidim koliko je teska i kako prijanja uz stiropor.
@Anakin: probacu da nadjem taj post.
@Vaci : dobra ti je ideja, a i tih folija ima u bas velikom spektru boja i nijansi, mada (cini mi se da) se neke lako cepaju.
Imao sam jednu ideju da po stiroporu na par mesta stavim hot glue pa onda foliju preko - cisto da na par mesta obezbedim da se folija sigurno zalepi za stiropor. Ovo moram da probam.
Sinoc mi pade na pamet druga ideja - da probam onu dvostruko lepljivu traku (takodje se nalazi po farbarama, tempu itd) pa preko nje opet ovu foliju ili sto Vaci rece ukrasnu foliju. Znam da ta traka izuzetno prijanja na neke povrsine i dosta je tanka.
Javljam
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version