RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Folija za stiropor

<< < (9/13) > >>

pnedic:

--- Quote from: nedbojsa on February 07, 2013, 12:24:05 PM ---Ovako poslušaj me i lepljenje je zagarantovano: Premaži krila što tanjim slojem drvofixa i pusti da se osuši (da dobro dobro sam napisao pusti da se skroz osuši). Zatim spremi to što hoćeš da zalepiš pa ona uzmi pamučnu krpu i natopi je u etil alkohol. Pređeš krpom preko predhodno prezamane površine drvofixom da aktiviraš osušeni lepak, a zatim pristupaš lepljenju.

P.S. Tutkal je organski lepak žute boje, dobijen iz kostiju životinjskog porekla, kupuje se u granulama koje se kuvaju da bi se dobio lepak, a kada se spremi rok upotrebe je najviše par dana. Tako da on nema veze sa belim lepkom - drvofix-om koji mi koristimo i koji je na bazi polivinil acetata.

--- End quote ---

OK, probacu.

Hehe, tutkalo je nekadasnji pojam (ocigledno pogresan) koji je znacio lepilo za drvo.

zbabic:
E ovo je ono sto ovaj forum cini dobrim!
Kad se razmenjuju iskustva, kad se prica ko sta i na koji nacin pravi (radi). Ovakvih tema nikad dosta!

zajo:

--- Quote from: zbabic on February 07, 2013, 10:25:14 PM ---E ovo je ono sto ovaj forum cini dobrim!
Kad se razmenjuju iskustva, kad se prica ko sta i na koji nacin pravi (radi). Ovakvih tema nikad dosta!

--- End quote ---
Zato sluzi :)
Ovo sa drvofix i harija je meni do te mere savio model da zamalo da karbon pukne-sve sam to bacio. E sad moguce da je drugacie sa tutkalom. Monokote klasika-oracover kako ocete odlicno lepi na stiropor da se cudis. Samo ne previse topline i to je to.
 (pijemo)

Vaci:
Jel zna neko da mi kaze koja je masa ovih termo folija za pokrivanje po kvadratnom metru

Anakin:
Internet majka Mara, samo treba pogledati. Verovatno ima i kod svih drugih ozbiljnijih proizvodjaca nesto slicno...

http://www.oracover.de/downloads2/datenblaetter/Foliengewichte_engl.pdf

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version