Sledece sto sam pravio su bile bocne stranice trupa. za izradu sam koristio blazu debljine
6 mm, a sirina na koju sam rezao dalove je 10 mm.
U svaku vertikalnu letvicu urezana je rupa u koju se uklapa rebro trupa koje je od spera 4 mm.
Pored bocnih, rebra trupa su povezana i sa donjom stranom trupa koja ce takodje biti od spera.
Sve letvice su secene na laseru, a da bih lakse mogao da pronadjem poziciju svake obelezio sam ih brojevima.
Naravno, najboje mesto za sklapanje modela, bez obzira na velicinu istog, je trpezarijski sto.
Prvu stranu koju sam pravio, sam lepio preko plana koji je printan na graficki film.
Zasto? Prvi razlog je sto to mogu sam uraditi, a drugi je sto prasta curenje lepka. Ako
lepak i procuri, ne lepi se za film.
Sve letvice sam polepio i bocna strana je bila gotova. Predvideo sam da obe strane budu iste,
a poprecnu letvicu sa desne strane cu naknadno iseci kako bi se vrata kabine mogla otvarati.
Preko ove polovine sam razvukao foliju (onu providnu koja se koristi u kuhinji) i preko postojece
stranice redjao letvice druge polovine. Na ovaj nacin ce obe biti identicno napravljene, a folija ce spreciti da
se stranice zalepe jedna za drugu.
Krajnjim rezultatom sam bio zadovoljan.
Sledi izrada horizontalnog i vertikalnog stabilizatora.