Ja sam moj MVVS 152 prvo vrteo jedno 3-4 rezervoara na probnom stolu… sem HAll Senzora koji me je zajebavao na 2-3 rezervoaru, i nije hteo da upali sve je nilo OK, elisa za razradu 30x12, kasnije ide 32x10, tako pise u Manual…
Pre 2-3 dana sam ga taksirao po pisti, sve je bilo super, radi ko svajcarac, posle 5-6-7 minuta taksiranja, izmerio sam temp. na oba cilindra bilo oko 90 na desnom i 10-tak stepeni na levom cilindru…. OK, tako kaze i Dule, koga ja cenim i mislim da se jako dobro razume u motore…
Spreminm se da ga poletim posle jedne kafe i pljuge, upalim ga, nije doduse bio pun rezervoar 2/3… upali ali pocne nesto da stuca, vrteo sam ga 2-3 minuta po pisti ugasim i izmerim temp. posle tih 2-3 minuta i dobijem 107 na desnom i 10-tak manje na levom cilindru… Nije mi bilo sve jedno, ugasim, i odlozim poletanje…
Okrenem Duleta, kaze da verovatno ima manjak goriva, da je verovatni uzrok djubre na mrezici/filteru karburatora, ili da klank u rezervoaru z******a…
Mozda sam i ja zeznuo stvar, prvo sam stavio filter goriva izmedju tanka i karba ali je bio mali Fi, znaci ubio mu kolicinu goriva, pa sam ga skinuo, kupio neki za kosilice Tomos papirnati, ali nisam nasao manji ovaj je ogroman, pa nisam ni mogao da ga stavim… pa je ostao bez filtera za gorivo…
Taj Tomos sam stavio na pumpicu da filtrira gorivo prilikom punjenja rezervoara, ali kroz taj rezervoar je pproslo 10-tak litara goriva, bez filtera… verovatno je tu pokupio neko smece u medjuvremenu, ako je to u pitanju, skinucu karb i rezervoar, oprati pa da vidim… Ta dva CDI nisu sigurno jer sam p ricao sa MVVS-om ne moze da zeza ili sve radi ili ako mu nesto ne valja sve iskljuci…. cak i LEDs, ako ne valjaju…
Doduse, jos jednu stavku sam uradio mimo UPUSTVA nakon te razrade na stolu za koju MVVS trazi 3% mesavine, a nakon toga 2.5% mesavine, ja sam greskom nastavio sa 3%, ali i Dule kaze, tih 0,5% mu samo prija, malo masnija prasetina
i koristim od motora neko madjarsko gorivo 98 oktana, sto opet treba da mu prija….
Bojim se da cu naci neko trunje kad otvorim Carb i Tank… i moram da stavim adekvatan filter izmedju Tanka i Carb-a…
Ja nisam zeleo sa ta 2 losa simptoma da ga poletim, povecana Temp i blago stucanje…
Inace kaze Dule da on gore radi na nekih 120 stepeni, i da je kod tih malih boxera normalna razlika od 10 stepeni izmedju dva cilindra…
i provericu da li jos mogu da isecem kapotaz dole i sa obe strane, po pravilu 1:3 za hladjenje, on fabricki ima neke prepreke koje teraju topli vazduh na dole i levo/desno, pravljenje od lima tih kanala za odvod toplog vazduha mi deluje suvise komplikovano/cela nauka, a ako se zeznes napravis jos gore…