U predstojecoj sezoni odlucio sam da dosta vremena posvetim trimovanju modela i generalno shvatanju te problematike. Samim tim uvideo sam i koliko su bitni servoi u F3A prici pa sam malo odlucio da poradim i na tu temu. Stoga ce Miss Wind dobiti nove servoe u repu i umesto InoLab HGD 650HB doci ce Futaba S9551. E sad neko moze da se zapita sto menjam InoLab kada sam ih do sada na sva usta hvalio. Pa odgovor je relativno jednostavan, nije da InoLab ne valjaju, naprotiv, cak za ono koliko kostaju u HK 18$ su fenomenalni ali pored fenomenalne brzine i preciznosti cini mi se da im fali ona fina rezolucija koja se kod F3A tipa letenja u repu da primetiti. Naravno sve ima svoju (ne malu) cenu, Futaba S9551 kosta 90Eur komad na akciji!
Karakteristika od S9551:
dimenzije: 40,5x21x25.4 mm
masa: 26 g
4.8 V: 7,9 kg / 0.1 Sek/45°
6.0 V: 9,8 kg / 0,085 Sek/45°
Ako ste obratili paznju servo je standardnih dimenzija ali malo plici. Na slici prvi sleva je standardni servo cisto poredjenja radi. Konkretno u Miss Wind za rep to nije potrebno ali sutra na nekom modelu bi mi mogli zatrebati upravo takvi! Inace ovakvi servoi jako dugo traju tako da treba razmisljati i o tome pri kupovini ovako skupe opreme.
poz