E moj Duke, uvek sam govorio da su najopasniji ljudi koji neznaju koliko neznaju a pritom gl.., a misle da znaju... zelen si ....Duka. Moja dobra namera je da objasnim drugarima na koje probleme mogu da nalete.....
Ti si se uhvatio tax free.....i misliš da s tim obrascem možeš da uzmeš kasnije bilo gde povraćaj pdv-a(mwst.,ddv.....) Ali ti imaš fakturu-račun , koji moraš slovencu da pokažeš i kad je račun veći od 500€, ti automatski moraš kod hrvata da praviš papire i platiš garanciju gde postoji mogućnost da ti na izlazu ne vrate, već ti kažu da moraš na Bregani da je uzmeš i to u nekom roku.....
E sad dalje...kad imaš tax free obrazac uz račun pdv, ddv, mwst nemoraš da ideš ponovo u delko da preuzmes već možeš na nekoj granici, aerodromu već gde ima tih agencija tax free....ALI onda ti ta agencija ne vraća punih 20% već idu po nekoj skali i namesto da ti vrate za taj mbx7 92€, oni ti daju cca.54€.....a najbolje je da ti overe delko fakturu i kad opet ideš kod delka preuzmes čist kompletni slovenački ddv.tj porez. Ali opet se mora ići do Slo....pa je mugi još malo poskupeo