RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

Izrada DLG jedrilice

<< < (26/40) > >>

Vaci:

--- Quote from: tibeteagle on June 13, 2013, 03:09:42 PM ---Bolje je uzeti deblji list balze od 3mm a manje gramaže i odšmirglati ivice na tanko blizu oblika aero profila.
 ;namig

--- End quote ---

Postoji balza raznih gramaza? ") To nisam znao, uvek kada pogledam na internet prodavnici pise samo balza i dimenzije. Gde mogu a vidim primere raznih gramazi?

--- Quote from: saxpg on June 13, 2013, 08:16:52 PM ---Sto se tice ojacanja kabine, TE je u pravu... I saborp mi je objasnio da sam trebao da ostavim falc koji je bio na otvoru kabine, a ja sam izrezao sve kada sam pravio otvor.

--- End quote ---

Znam za tu foru, prilicno je intuitivna za razumevanje i ne mora se mnogo ulaziti u fiziku. Zato sam uradio 3 stvari. Prvo ostavio sam most na sredini kabine koji spaja levu i desnu stranu, to mnogo znaci. Drugo ostavio sam falc i na kabini i na poklopcu. Kao recimo plasticne cas za sok, da nemaju onaj prevoj gde stavljamo usne ne bi mogli da ih drzimo u rukama. Neka neko odsece taj deo, napuni vodom i pokusa da drzi normalno casu :) I trece poklopac koji sam napravio ne ide samo preko, vec kada se uglavi on je kao uzduzni most na mestu gde je otvor, upija opterecenje jer upira u prednju i adnju stranu a ne prekriva ih samo.

Nosace za servoe sam mogao samo do pola da stavim, posto nisam imao predstavu koliko je u stvari kabina mala, delovalo mi je da ce biti vise prostora. Jedva sam sve uglavio unutra... Ali mislim da ce izdrzati kabina, sledeci put pravim malo vecu i sa malkice debljim zidovima.

tibeteagle:

--- Quote ---Znam za tu foru, prilicno je intuitivna za razumevanje i ne mora se mnogo ulaziti u fiziku.
--- End quote ---
Intuicija je potrebna u ljubavi, a za fiziku stečeno znanje.

--- Quote --- Prvo ostavio sam most na sredini kabine koji spaja levu i desnu stranu, to mnogo znaci. Drugo ostavio sam falc i na kabini i na poklopcu.
--- End quote ---
Spojiti samo na sredini ne znači mnogo. Rub, falc nije ništa naspram potpune veze. Poklopi tu plastičnu čašu sa rubom sa hamer papirom i zalepi. Pogledaj razliku u krutosti.
Previše naglo si stanjio trup ispred krila. Stanjuje se samo iza krila. Ispred krila je najveće opterećenj na savijanje i tamo treba da je najače.Ovo je dobar oblik trupa za jedrilicu.

--- Quote ---Nosace za servoe sam mogao samo do pola da stavim, posto nisam imao predstavu koliko je u stvari kabina mala, delovalo mi je da ce biti vise prostora. Jedva sam sve uglavio unutra...
--- End quote ---
Kao što sam ti na početku savetovao, nije na odmet napraviti crtež onoga što radiš. Mnogo nevolja se možeš osloboditi već na početku.

Vaci:
Eeeee.... lako je smeskati se detetu dok uci da hoda. Ide  ide ide malo pa padne...
Ne mogu ja nacrtati sve jer nemam svest o tome sta sve treba da uradim, ni koje cu servoe da stavim, ni sta sve postoji, niti imam mogucnosti da pravim kabinu kakvu zamislim u glavi.... necemo o tome. Prvi avion, pristojne mase i to letno sposoban je velika stvar za mene, a bice ih jos, puno boljih, u to sam siguran.
A sto se tice case, ako mi za drzanje pune case vode nije potreban hamer papir, vec samo rub, onda je hamer samo komplikacija i smetnja. "Ne potezi top da ubijes komarca."  8) Uuuuu al mi ide filozofija pred dremku...

Hvala na predlozima TE, naoruzan osnovom i alatima iz ovog projekta, ubrzo ce "iskociti" i nesto ozbiljnije. Koristice mi jos tvoji saveti, ali kada im budem dorastao, jos sam mnogo mali. Ali sam pobio onu teoriju da pocetnik ne moze da napravi DLG iz prve, i da sam osudjen na neuspeh. I to me cini vrlo srecnim :big smile

Vaci:
Samo da dodam, od petka do danas (znaci 4 dana) uspeo sam da polomim DLG 6 puta i da ga zalepim 6 puta. Uvek je puko na drugom mestu  :hehe
2 puta nos, jednom karbonsku cev i 3 puta krila  :sljus sva sreca pa sad znam da ga popravim sam. Taman da se naucim lepo da vozim i da izbegavam opasne situacije, kao voznja po vetru i udare vetra, pa cu napraviti drugi, nadam se bolji. Nikako da navatam nekog da me snima. Snimao me Kole malo prvi dan sa quadom iz vazduha. Al dobro bice i snimanja.

Vaci:
Ljudi muku mucim sa servoima. Samo im pucaju zupcanici. Ono jeste, treskao sam DLG, al valjda ima nesto sto je bolje. Treba mi neki servo 8-10mm debljine, i sto laksi. Dal da uzimam sa metalnim zupcanicima?
Imate li neku preporuku, ovako vise ne ide. :(

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version