RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Izrada DLG jedrilice
adam:
mks servoi su isto vrh neces pogresiti
Vaci:
uh brate.... da je u dolarima pa dobro da razmislim... ali u funtama... za sada ne, nekad kada budem imao profi pticu - da. Sada bi dao do 10e po komadu, toliko mogu. Znaci DYMOND-MKS-HITEC nesto tako i da ima preko 1kg ob. moment? pa da nadjem nesto od njih u svom budzetu?
saxpg:
Meni je DLG stigla sa ugradjenim HXT 9gr (najjeftinijim plavim servoima od 3 dolara) u repu, i ja sam stavio u elerone tanke servoe od 8 grama.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__31881__VG_8_0g_1_5kg_14sec_Ultra_Thin_Servo_UK_Warehouse_.html?strSearch=thin%20servo
Ovo je druga godina kako rade savrseno. Da su otkazali vjerovatno bih i ja kupio neke bolje, ali ovo je sve radilo savrseno.
nedbojsa:
Pa izađe ti ko da je u dolarima, kad se oduzme VAT, mada trebalo bi da ti rade, potraju i drugi jeftiniji od 9grama ali sa obrtnim momentom ne manjim od 1,8kg na 4,8V.
tibeteagle:
Naleteo sam na nešto interesantno još pre i mislim da je sada baš aktualno. Da se ne bi morali koristiti jaki i tanki servoi pa još i specijalne izvedbe u krilo, koji su još i skuljii, mogu da se koriste i budget servoi, ali onda treba da su i oni napred sa tankim cevastim vezama do komandi elerona. Ovde se isto može ubaciti elastična "S" krivina bliže servou, ali i duge komande u bovdenu žice od 0.8mm do elerona daju izvesnu mogućnost upijanja udarnih sila. Evo nekoliko primera za to...
http://rc-sailplane.com/niki/niki-radina_dlg_e.htm
Staklom obložene eleron površine su dovoljno krute na uvijanje (torziju), pa se ne treba bojati da će se pojaviti flater na njima, zbog toga jer je komanda sa krajnje unutrašnje strane. Dobro utiče na položaj težišta ako je što više delova napred. Tako otvor kabine treba da je veći, ali se to na gore spomenuti način može ojačati i nije problem. Neki su samo delimično povezali stranice sa klupama za servoe, ali nazad, gde je najvažnije, nisu. Samo na 4. i 11. slici je potpuno dobro. Dakle kako sam rekao već pre, prvo treba videti kako su drugi uradili dobro, ali ne treba preuzeti i loša rešenja. Vaci, sledeći uradi ovako.
;namig
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version