RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Izrada DLG jedrilice
Vaci:
Nisam siguran da na AG25 ili slicnom tankom profilu, i to od stirodura, moze da se fiksira eleron tako u korenu krila a da se ne javi flutter. Mozda i moze ali sa bias platnom i jos nekim zvrckama... Mnogo mi ovako fleksibilno.
Vec planiram da pravim sledeci, dosta stvari sam video koje ne valjaju i promenicu ih. Jos se mislim dali sam spreman da krenem na 2m raspon i rasklopiva krila. To bi mi bilo ekstra, ne znam jos kako bi napravio taj mehanizam...
Ali pre nego sto krenem hocu da napravim silikonsku foliju za vakuumiranje. Da je kupim, mnogo para brate. Nisu normalni, i to jos nema kod nas. Pa hocu da nekako razvucem univerzalni silikon u tankom sloju. To se ispostavilo kao mnogo veci problem nego sto sam mislio. Ali imam jos neku ideju pa cu probati.
Viper:
Prijateljski i komsijski savet: Kupi brate gotov!!!
Vaci:
--- Quote from: Viper on June 22, 2013, 07:05:58 PM ---Prijateljski i komsijski savet: Kupi brate gotov!!!
--- End quote ---
Verovao ili ne meni ovako zanimljivo, volim da radim te stvari. A i ovaj super leti, nego nikako da me neko usnimi... Hvala za savet (pijemo)
Viper:
Lepo i meni,ali na kraju kosta mnogo vise, a o vremenu da ne pricam...
Vaci:
Pozvao sam preko 20 stovarista gradjevinskog materijala u Nisu, pola (i vise) zatvorena, od druge polovine samo jedni imaju stirodur koji nije roze. Zuta boja blago meni, i jos domaci, pravi se u Nisu. Pomislim moje molbe su uslisene. Kupim poslednjih 5 tabli od 2cm koje su imali, i odmah primetim malo grublju povrsinu. Ajde reko to je da se bolje `vata za beton ili sta vec. Ali djavola, skroz ceo ima sundjerastu strukturu, i ne moze da se izvuce lepo izlazna ivica krila jer ostaju rupice i puca. Inace je iste gustine i iste cvrstoce kao i ovaj roze...
I sad sam se iznervirao, niko nece da salje stirodur brzom postom, kazu dodjite i kupite koliko hocete... -.- Da idem u BG za 3 tabli... slabije. Tako da ostaje dilema, il da vozim roze avione, il da farbam i otezam taj isti... Bljak izbor....
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version