RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Izrada DLG jedrilice
vlada-r:
Da li postoji mogucnost da servoe stavis na gornju povrsinu krila, tako da prilikom sletanja u vecu travu nece biti kacenja?
Vaci:
Da naravno, ne vidim zasto ne bi moglo. U stvari uglavnom se stavljaju servoi odozdo, s`tim sto moze poluga da se protne kroz gornju povrsinu krila, da ne viri sa donje strane. Razmisljam da to uradim sledeci put.
Vaci:
Drugari ja zavrsavam drugi po redu DLG. Manje je bilo zurbe oko ovog, imao sam vise iskustva, napravljen je robusnije, bolje... bice i nekih slika uskoro.
Medjutim posto se jos uvek nalazim i ne znam sta prvo da probam, palo mi je na pamet da ostavim dovoljno mesta da mogu da mu zakacim motor i propeler, pa da moze da bude elektro jedrilica ako mi se tako dopadne. Ovaj DLG je malkice tezi od prethodnog i dosta ozbiljnije uradjen. Ocekujem 230+-10gr kao praznu letelicu. Kada bi se ubacio i motor i propeler i veca baterija sigurno ne bi bilo ispod 350-400gr. Raspon je standardnik 1.5m.
Moje pitanje je sledece. Koja je preporuka iskusnijih za kombinaciju motor-propeler-baterija? Predpostavljam da samo folding prop dolazi u obzir. Ne mora da bude kao raketa, ali nije lose da moze da se penje vertikalno.
Vec imam ovaj motor od quada
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18969__Turnigy_D2836_8_1100KV_Brushless_Outrunner_Motor.html
Valja li to za ovu namenu, ili je ipak prejak. Kontinualno moze da vuce 1200gr... Ipak ce on raditi nekoliko sekundi pa odmarati... Mozda neki manji i slabiji?
Neki komentari, preporuke??
bokki:
Iskreno...ovo ti je malo prejako..slobodno manji kv...i manja snaga..ne treba ti vise od 600- 700 gr potiska ....podji prvo od prostora u koji treba da ubacish motor..mora imati mesta i za vazduh i za hladjenje.. pazi na prostor za baterije... iz iskustva ovde je rep jako lagan.. pa ce baterija morati ici malo nazad..ja sam uspeo da spakujem nesto sto te zanima.......jedrilica 1,5m( jedrilica KANJA imash plad na modelarij.com) malo cam joj moifikovao trup... kombinacija krila stirodur lakiran akril lakom na vodenoj nazi+smola i platno napadna ivica..trup stap za pecanje..rep izoflor 6 mm..ramenjace 4x4 karbon...trup-kabina izoflor ojachan smolom...folding mislim da je od ASK 21..plastichan..krakovi 9x5..sve to 500-550g RTF.. odlicno za jedrenje ..mozda je dobra i kombinacija 2S sa nekim malim motoricem.. ja sam ubacio neki kineski motor 950 kv (pusti kinez) na 3S i koristim 3S 1050 mAh ..za sad sam zadovoljan..ako budem uspeo zakacicu fotku da vidish..
kole_niš:
Ja imam viška 2 kom na 900kv, samo mi stoje i skupljaju prašinu...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version