RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

Izrada DLG jedrilice

<< < (35/40) > >>

Vaci:
Dobio sam jako lepe odgovore na RCGroups. Evo krila, da pokazem i ovde.

Na osnovu pretrage za informacijama i odgovorima ljudi, mozda ovo postane novi trend. U pitanju je tajna "golf loptice" :) To je to, idemo dalje  (<--)

boca55:
Na ovom se linku moze skinuti odlicna knjiga o DLG jedrilicama. 84 strane.
http://uploaded.net/file/85cjvx4q

Vaci:
Na pocetku ovog topika sam definisao cilj da izrada DLG jedrilice bude jeftina i laka... i to sam postigao sa prvim DLGom, ali onda jedna stvar vodi drugoj... navuce se covek... Nisam siguran dali da otvaram drugi topik, jer sada u igru ulazi ozbiljno ulaganje vremena, ucenje, trud... skuplji materijali koji se teze nabavljaju, izrada kalupa... Za malo ozbiljniju jedrilicu rad je MNOGO ozbiljniji.

U svakom slucaju, napravio sam svoje prvo kalupljeno telo za DLG, iz jednog dela full od karbona. Masa tela bez poklopca i nosaca horizontalca na repu (i bez dorade sedla za glavno krilo, koje sam malo izglupirao) iznosi 29gr. Nakon svih dorada nadam se maksimum 33-34gr. Ima kozmetickih nedostataka jer mi je prva stvar iz kalupa, moram da usavrsim tehniku jos malo. Zavrsetak kod repa je ovalnog oblika po horizontali, zbog vece krutosti i izdrzljivosti. Evo par slika, jedva cekam da sastavim celu jedrilicu, jer pocinje da lici i dobija karakteristike ozbiljnog modela.

Toliko iz mog podruma za sada... olenjio sam se malo. 4e

Vaci:
Ima puno mesta za poboljsanja, ali sam zadovoljan kako prica napreduje. 270gr masa, povrsina krila 24dm2, sto mu daje opterecenje od 11,25gr/dm2. Vise je za hvatanje termala nego za ultra visine pri lansiranju. Evo slicica

Bice i neki video. Generalnim konceptom sam zadovoljan, sada idem u dorade finih detalja i sitne izmene dizajna.

milzoric:
Svaka cast Vaci kad cemo da letimo :)aplauz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version