RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

Izrada DLG jedrilice

<< < (36/40) > >>

tibeteagle:
O jea. Super izgleda.  (thumb)

Vaci:
Hvala drugari :) Zoricu izlazimo na letenje cim napravimo ovaj famozno Savez  :hehe
Ma samo treba da se dogovorimo, evo krece lepo vreme, bice sad letenja kolko 'oces  (<--)

Vaci:
Posto nisam bacao nekoliko meseci, posle jednog dana bacanja mi otekao misic na ledjima na desnoj strani :( Jutros sam jedva izdrzao malo bacanja da me drug snimi (mislim moj avion... :)) i sada cu praviti pauzu neki dan, pa posle polako...

Evo par laganih bacanja

U nedostatku altimetra, jedini nacin da se proceni visina lansiranja je sledeci video. Moze neka procena sa vase strane, sto vise procena, to "preciznije" cemo odrediti visinu... valjda.

A evo i jedan ruzni usporeni snimak bacanja.

Evo i jedna slika ruznog mene

()-()

banbo:
 :)aplauz :)aplauz :)aplauz

tibeteagle:

--- Quote ---Moze neka procena sa vase strane, sto vise procena, to "preciznije" cemo odrediti visinu... valjda.
--- End quote ---
Za određivanje visine modela se može uraditi sledeće. Na zemlji treba odneti model na 50, 100, 150, 200m i gledati dosta dugo koliki je model za oči, a najviše raspon krila. To bi trebalo da su referencne slike, koje će mozak da upotrebi pri upoređenju sa dobijenom slikom pri letu. Može da se upotrebi i palac sa ispruženom rukom i da se vidi na kojoj udaljenosti se poklapa sa rasponom krila. Ako ima neki natpis ili broj na krilu, to još više pomaže, i treba zapamtiti na kojoj udaljenosti počinje čitljivost.
U ostalom u termičkom letenju nije toliko bitno na kojoj si visini, već da li se model penje. To znači da tamo ima dizanja i vredi tamo ostati. Za ovo treba dosta da se posveti vremena i bi će uspeha, što je glavni cilj u jedrenju.
 ;namig

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version