Zovem se Z... i zavoleo sam brodove, odjednom.. na suvo.. a videcemo kako ce ici i na vodi...
Pre nekoliko godina, normlano bio sam mladji i imao sam pravi brod, muvali smo se po morima, bile su tu i jedrilice, lepe na oko, ali me nisu nikad privlacile jer ima mnogo da se radi, da bi plovila.... a sad mi se i dalje dopadaju ali je sve na daljinac... Stigla je u toj ogromnoj kutiji, trebalo mi je pola sata da je sastavim, ali bez lepljena sitnih detalja, kako bi trebalo, to cu valjda veceras... i da povezem sve te koncice shodno uputstvu, smatram da je to ozbiljan i mukotrpan posao... videcemo.. debeli prsti a koncici tanki, rupice male... i ima ih milion... Ali ako i ne bude plovila super je kao detalj u kuci....
u marinu je uplovio i jedan speed camac od 36"(oko metar) sa Glow motorom, kazu da je zvrk oko 50 Mph, sto mu dodje oko 80 km/h ... valjda... to bi trebalo da je zabavnije... probacemo ga ovih dana na Adi, kod mene nema toliko duge vode...
Ali, i dalje ostaje ljubav prema letenju, pre nepunih mesec dana sam poceo sa mCPX2, lepo je islo i lagano, uz neke savete dr.Zube, pa sam paralelno sa tim presao na veci 300X i dalje sam na njemu, tu i tamo ponekad padne, ali lagano, i sad je stigao i jos malo veci 500X, svi su flybarless, nekako nalazim da su zgodniji i stabilniji/mirniji, ili mi se samo cini ... ali sam Zubi obecao da cu ga "odrati" do jeseni...
U pocetku kovceg je vise modni detalj.. dok ga ne savladam kako treba....