RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Problem pri laminiranju stirodura
GILE:
U zamesanu smolu se doda tiksija ne vise od 30 procenata vulumetrijski dobro se umesa i premaze stiropor ili stirodur. Preko toga se namesti platno pa se sa cistom smolom namaze. Preko toga strec folija preko koje se istiskuje visak. Naj skuplji nacin je folija sa perforacijom filc tanak najlonski ili pvc dzak pa vakum visak smole kroz rupice izadje u filc koji vise nije za upotrebu. Guglaj malo po netu ima finih objasnjenja.
Vaci:
Guglam guglam, sve sam to vec izguglao, i napravio i sad isprobavam. Samo mi nije jasno zasto se ne lepi za stirodur. Probacu smirglanjem.
Uzgred, sta je to tiksija?
nedbojsa:
Pa iz istog razloga zbog koga se ne lepi ni za PE, PVC foliju...
penzes:
Vaci:
Nedbojsa bio si 100% u pravu. Malopre sam probao da nakon rezanja osmirglam stirodur, i skroz druga pesma. Sasvim se solidno zalepi karbonska maramica. Treba joj par minuta da se opusti malo, i onda se lepo stavi i to je to. Pokusavam trenutno i sa vakuumiranjem. Prvo sam laminirao pa sam prepravljao pumpu elektricnu za gume na vakuum pumpu. Mislio sam da mi nece trebati vise od pola sata za prepravku a ispade 3 :P Valjda se nije smola previse stegla... videcemo sutra rezultate.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version