I zlo i dobro. Savo druze sta reci? Dobro je sto mi kojima se to nije desilo mozemo videti sta sve mogu LiPo. A identicnu bateriju sam do skora imao i ja. Nesto sam ceprkao oko "TT Mini Titan-a", postavio Idle Up1 sa V-krivom gasa (ler skoro na max., maximum na max.) i zaboravio. Stavio u normal, tamo je AVCS i nesto mi nije po volji, gas na nulu, sve u sobi, na rotirajucem postolju. Da prebacim na ID1, tamo je RATE. Pazi, helikopter dobije skoro maximalni gas, zarotira se do ludila, batrija od centrifugalne sile izleti sa cicak trake i tresne u komodu. Uz put je sustigne jedan krak rotora zasece je dobro i pukne. Sve se smiri. Baterija hladna, kroz onu alu foliju koja je rasecena se vidi nesto crno unutra. Voltmetar, samo jedna celija radi. Skalpel, rasecem plasticne folije , odlemim te dve celije i naravno u kantu za smece. Ona jedna ispravna je na polici. Prva misao dok se sve to desavalo je da sto pre bacim bateriju na tearasu ocekujuci momentalno dim. Medjutim nista. Zato kazem jos uvek nema odgovora ili pravila. Ja kao i vecina punim baterije u sobi, na parketu, bez ikakvog obezbedjenja, doduse nikada nisu bez nekog budnog u kuci. Dobro je da si nam ovo pokazao, nesto cu morati da menjam.
Pozdrav, Bata Stepanovic