Stanica je Tgy9x (Ak ako na to misliš) razmišljam o modulima i risiverima za ovo, OSD sa RTH pokazom takođe, ima još puno da se radi...
Nego mnogo je dobar osećaj kad "zaplivaš" gore, ovo mi je tek drugi FPV let, ne smem da se zalićem previše, a uz to još nisam 100% siguran i u domet opreme, samo u domenu testiranja se krećem. @Ak, vidim da ti imaš neke klipove sa avionima. Kakva su iskustva, koju opremu imaš? Domet? Rekord ?
Pozz
Nemoj da se zaleces, pogotovo ne sa 2.4ghz bez RSSI. Nemas naznaka da signal slabi do momenta kad se tx i rx raskace i izgubis kontrolu na momenat. Kod aviona je jos moguce izvuci se , kod koptera teze.
Ja sam do sada za FPV koristio od RC-a:
2.4ghz Futaba FASST
2.4ghz Frsky sa telemetriom
35mhz Futaba/Corona
433Mhz RangeLink
Sa svim prethodnim osim RangeLinka konstantno sam imao probleme cim pridjem 1-1.5km granici. Probana varijanta i sa usmerenom antenom na 2.4ghz Frsky, definitivno bolji domet, ali na kraju ti se letenje FPV pretvori u stalno iscekivanje kad ces da izgubis kontrolu nad modelom. Sa RangeLinkom je sve to nestalo. Nijednom do sada nisam izgubio vezu a leteo sam 6.5km na 300m visine. Nisam bas gurao limite sa postojecom opremom pa ne mogu da kazem licno koliki je domet.
Sudeci po tudjim iskustvima sa istim komponentama RC 20km sa postojecim omni antenama a video sa adekvatnim antenama ko zna
Sa diversity kontrolerom i jednom omni a jednom patch antenom 8db mogu da letim dalje nego mi je za sada potrebno.
Od FPV modela:
- Easy Glider,
- Q450 quad,
- 1400mm diy flying stick (za spor close range FPV),
- 1200mm diy flying wing,
- Hercules Gentle Giant 1680mm flying wing (3.2kg auw)
- SkyWalker Condor 1880mm (u fazi izrade)
- Tricopter (u fazi izrade)
Od elektronike bitne pominjanja (onboard):
- FY-21AP autopilot i stabilizacija
- FY-OSD
- MinimOSD u fazi izrade
- Super Simple OSD
Sony Super HAD 600tvl