RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI
F18 Hornet EDF, EPS iz Hobby King-a
dovlasmith:
@magic: Potpuno ste u pravu.
To je teorija od koje ja krecem i naravno da ne uzimam u potpunosti ono sto pise na nalepnici.
Najprakticnije resenje je ono sto sam rekao malopre: izmeriti potroseni kapacitet nakon 2-3 min. leta na 80 do 100% gasa.
Moji setapovi za edf-ove su uvek takvi da mogu da ga letim na 60-70% gasa i tako izguram 5-7 min. leta.
Primer je stinger od HK koji ima fabricki motor, a ubacio sam mu ESC od 85 A (koji setam od modela do modela), koristim 2200mAh 3s sa 25-50C deklarisanih, i sa tim setapom imam do 7 min. leta kada mu kapacitet padne na 25% (normalno, ne pod punim gasom).
tibeteagle:
--- Quote ---1. Baterija 1300mah 30/40C
-minimalna struja praznjenja je: 30*1300/1000=39A
-maksimalna struja praznjenja je: 40*1300/1000=52A
--- End quote ---
Nije mesto za ovo, ali da ne ostane ovaj pojam ovako netačan. 30C znači maksimalno konstantno pražnjenje, a 40C samo u manjim vremenskim intervalima ili malo duže na startu dok je još LiPo hladan.
Tatabulik, za sve pogonske komponente treba obezbediti što bolje hlađenje u modelu, odnosno strujanje vazduha oko njih.
dovlasmith:
@tibet: moja greska, mislio sam na kontinualno...
tibeteagle:
--- Quote ---@tibet: moja greska, mislio sam na kontinualno...
--- End quote ---
Da, čak sam i ja pogrešio sa konstantim pojmom, :sljus jer je kontinualno najbolji izraz. ;namig
miša2002:
--- Quote from: dovlasmith on May 20, 2013, 08:43:29 PM ---Pozdrav,
Ono sto sam procitao na nekom forumu o C ratingu je sledece (neka me neko ispravi ako gresim):
1. Baterija 1300mah 30-40C
-minimalna struja praznjenja je: 30*1300/1000=39A
-maksimalna struja praznjenja je: 40*1300/1000=52A
Ovo min. i max. struja praznjenja je u stvari, struja koju je baterija sposobna da isporuci motoru.
Kolike su struje motora si vec izmerio pod uslovom da su instrumenti kojim si merio pouzdani...
2. Baterija 2200mah 30-40C
-minimalna struja praznjenja je: 30*2200/1000=66A
-maksimalna struja praznjenja je: 40*2200/1000=88A
Tvoj motor povlaci struje koje su u prihvatljivim vrednostima u odnosu na baterije. Da je struja koju si merio bila veca od maksimalnih gore navedenih vrednosti, baterija bi se ostetila.
NAdam se da sam malo pomogao...
Pozzz! :))
--- End quote ---
Da si malo bolje čitao na ovom forumu, verovatno ne bi ovako ofrlje išamarao neke pojmove...
Dok sam hteo da ti odgovorim Veljko je već odjovorio.
Moraću i njega da ispravim tj tvoja teorija nije tačna ni teoretski niti ...
Ja bi tvoj post pre smatrao kao pitanje da li si dobro shvatio, tamo nešto napisano na nekom forumu,,,
Odgovor bi bio: "Apsolutno pogrešno i, čak šta više, opasno tumačenje tj prevođenje!
Inače minimalna struja pražnjenja je 0 (nula) ili tačnije, jednaka je struji samopražnjenja, a to je "katastrofa" malo !
.......
Pozdrav
Miša
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version