RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > JET MODELI

F18 Hornet EDF, EPS iz Hobby King-a

<< < (5/6) > >>

dovlasmith:
@misa2002: mislim da sam se vec ispravio sto se tice min/kontinualno i rekao da je moja greska.
Sto se tice ostaloga, posto ste rekli da sam ofrlje isamarao, lepo bi bilo da kazete koji su to jos pojmovi ofrlje isamarani, da bi mi jos nesto naucili...
Ja sam samo hteo da ponovim ono sto je pisano o C ratingu, jer to mnogi modelari ne znaju (pocevsi od sebe), i izneo racun koji sam video na jednom forumu i potvrdio ga posle na jos jednom. Ne mora da zanaci da je proracun (teoretski ) tacan, te Vas zato molim da kazete sta jos nije tacno...
Nema potrebe za agresivnim pisanjem...
Eto, neka bude sve moje sto sam napisao samo jedno veliko pitanje, ako ce Vama biti lakse.
Sve naj!!! :)))

tataBulik:
Veljko, u potpunosti se slažem sa tobom u vezi baterija.
Možda je ipak pravo rješenje neki kompromis u vidu pomenute 1.8Ah ili možda 2.2Ah sa 20-25C koja je od ove testirane 30C lakša za dobrih 50g.

Do sada sam samo letio klasične modele na elektro pogon. Imam tri elektro modela kod kojih do sada ni struju ni kapacitet nijesam dovodio u pitanje.
Uvijek sam slijetao usled gubljenja koncentracije prije nego baterija "zaplače". To je upravo to, struje su umjerene pa samim tim kapacitet baterije bude onaj deklarisani.
Prilikom punjenja, sve moje LiPO baterije imaju minimum deklarisani kapacitet, neke od njih i veći (5-10%).

Ali kao što kažeš, svi fulaju sa C rejtingom. To sam vidio sa onom 2.2Ah koja bi trebalo da daje kontinualnu struju od 66A (max 88A), a 43A je grije i prilično brzo prazni, pa samim tim na grijanje gubi dosta mAh.

saxpg:
Nikola, ocigledno je da je sva matematika sa stujom bez rezultata.
Resenje bi bio pogon na 4S ali to ovaj motor ne moze da izdrzi, a da stavis veci ESC neces nista dobiti jer ces sprziti bateriju.
ostaje ti da narucis jaci EDF, nesto poput ovog:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__21147__Hobbyking_64mm_Alloy_EDF_4000kv_850w_4s_Outrunner_Version_.html

dovlasmith:
@sax: odlican izbor, ako ne i najbolji moguci kinez za edf-ove.
U kombinaciji sa 4s baterijama nema greske, samo je pitanje da li ulagati u to sve bez ijednog leta.
@tatabulik: moj skromni savet je da ga jednostavno bacis iz ruke sa 2200mAh i vidis kako ce se ponasati, jer najveca steta moze da bude malo olupan nos, sto se kod edf-ova cesto dogadja pri startu i sa boljim setapovima. NE moras za pocetak ni esc da menjas. Sibni ga tako na visocijoj travi i sta bude - bude. Moj Stinger je imao esc od 30A pa je opet leteo jako dobro, a sa esc-om od 85 A leti jos bolje. Startovi su sigurniji, vozim ga sa 70 -100% gasa i imam letove od min. 5 minuta. Veca steta je da uzimas novi fen, esc i motor i ulazes za nesto sto se ne isplati u odnosu na cenu koju si platio za gotov model. Sto se tice grejanja baterije, normalno da se greje jer nema protoka vazduha da ga hladi  ( hladjenja ima u letu)...
Opet se nadam da nisam isfrljao i isamarao pojmove, nego govorim iz licnog iskustva sa EDF-ovima koje letim skoro svaki dan.
Sve naj!! :)))

tataBulik:
Sale, vidio sam ranije taj EDF i mnogo je moćan, ali mislim da je prejak za ovu moju tičicu, koja uzgred nema ramenjače tako da bi u malo jačem zaokretu vjerovatno ostao bez krila?! On je dobar za malo ozbiljniji model ili za ovaj uz doradu.

Dovlasmith, u pravu si, mogao bih probati da uzletim pa šta mu Bog da. Pokušaću prvo sa ovom manjom baterijom od 1.3Ah, barem prvo polijetanje, a onda ću vidjeti za malo jači setup.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version