RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Lepilo za šarke

<< < (3/3)

misha:
odavno sam se nosio mislju da narucim ovaj jer moze da se koristi i van modelarstva.
ak je taj lepak iole slican GORILA lepku, onda je fenomenalan

http://www.gorillatough.com/index.php?page=gorilla-glue

za krpljenje stiroporaca

nedbojsa:
I meni je gorila zapao za oko poodavno ali nikako da se nakanim da naručim.

tibeteagle:

--- Quote ---To su one vrste plastike koje mi zovemo "masne" i proizvođač je dužan na pakovanju da naglasi da još nije pronašao lepilo za ove materijale. Ako neko zna vrstu lepila koje lepi ove vrste plastike bio bih veoma zahvalan da me na to uputi. To su one silne plastike u šerpama i loncima. kao i veoma dobra plasticka za ležajeve i ekstremne uslove.

--- End quote ---
Ne znam ni ja za lepila za PE, PP i Teflon materijale ali nije problem što su šarkice od PE. Kraci su tako oblikovani, da imaju grubi reljef ili rupice što je još bolje. Ako nema onda treba izbušiti. Onda se gornji i donji sloj lepila koji se dobro hvata za drvo, povežu i više ne govorimo o kontaktnom lepljenju već o kačenju.

Alternativa.
Na mnogim mestima se mogu zameniti klasične žarnir šarke sa platnenim. Zovu ga još i Fast CA Hinges. Ne znam od kakvih su vlakana presovane, ali su veoma jake, lako se postavljaju, nemaju loker, lakše su od klasičnih i skoro su nevidljive. One se lepe sa ukapanjem retkog cianofiksa i lepjenje je brzo i 100% zagarantovano. Retko lepilo se samo uvlači kapilarno u međuprosror i pore drveta i platna. Ne treba specijalan alat za izrezivanje kanala za njih, već je dovoljno zarezati skalperom sa još jednom manjom rupicom na stredini.

Evo tehnike postavljanja.

http://www.rcuniverse.com/magazine/article_display.cfm?article_id=1180

Sava:
 :)aplauz tibeteagle  4e

ak:
Ovaj gorilla sam probao i odlican je jer se siri.
Lepi se za prste kao nijedan drugi, danima ne moze da se skine :)

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version