ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Pitanje za poznavaoce elektromotora

<< < (2/2)

magic:
Impeleri su jako zahtevni i stvarno treba dobro sve izvagati. Za mene je polazni parametar max. dozvoljeni broj obrtaja impelera, onda snaga koja je potrebna za neki model jer iz toga onda imas potreban motor i baterije.

Nego, pre jedno 3 godine sam se ozbiljno bio zagrejao da krenem u te vode cak i bio kupio Multiplex Twistera kao uvod za nesto vece i jace npr. CARF Spark http://www.carf-models.com/public_carf/pages/shop/productModel.html?root=product&proId=939&linkId=@4@939&title=Spark i sve bi to imalo neku svoju pricu da u Austriji 2011 nisam video na delu i doticnog Sparka i neke druge prave jet modele. I sta reci, u poredjenju sa pravim jetom EDF je, bez uvrede, samo leteci fen za kosu, pa makr to bio i CARF Spark! Mislim ide to lepo ali zvuk ... A na stranu to sto je tada kvalitetan EDF setup kostao skoro kao prava turbina i sto "jede" baterije.

I tako ja odlucim da ako je jet onda mora da bude na kerozin i ...

poz

svrco:
Ni ja ne volim zvuk ovih fenova, ali prosle godine sam imao Habu-a, i kad sam bio najsigurniji i sletao ga na 10ak metara od mene, ponovim ga novim trupom  jer je stari izgreban od sletanja na trup (a nisam ga ojacao) u nadi da cu novi cuvati bez ogrebotine i sletati na tockove. Medjutim nakon promene trupa koncetrisem se na podesavanje elevatora i rudera, s obzirom da si krila ostala ista samo sam usputno pogledao rade li eleroni nisam obracao paznju na smer, zalelatenje, odvajanje od zemlje i kraj se zna...
Sad sam Mirage-a nabavio cisto da se priviknem na vecu brzinu i jos malo "ispecem zanat" a negde u podsvesti stoji neki model poput PREDOBROG Sparka ali sa zvukom turbine koja se okrece 150 000/min

magic:
Necu ovde da sirimo temu jer bi to bio totalni offtopic. Kada ti budu pali pravi jetovi na pamet, otvoti temu pa cemo da pricamo. Ja sam se dosta potkovao u zadnje vreme po tom pitanju  ;).

poz

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version