RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Gde naci vakuum sklopku?
Vaci:
--- Quote from: GILE on June 14, 2013, 09:23:08 PM ---Ako koristis kompresor od frizidera bolje da stalno radi nego da ga palis i gasis. Verovatno ces tesko zadihtovati kalup i uvek ce negde postojati curenje pa iz tih razloga je bolje da radi stalno. Naj vaznija stavka je dobar instrument sa lepim velikim opsegom od 0 do -1 olaksava za trazenje mesta gde sistem propusta.
--- End quote ---
Slazem se, ali je stvarno problem naci u slobodnoj prodaji. Sve nesto mora da se narucuje-porucuje, trazi... ko da su to neke svemirske stvari. Zasto mislis da je bolje da stalno radi nego da ga palim gasim? Potrudicu se da ceo sistem ne curi, imam neke ideje.
Johann:
--- Quote from: nedbojsa on June 14, 2013, 06:01:52 PM ---... svaki stari auto ima "mehanički vakumski ventil" hebiga ala sam ga rekao neznam parvo ime ali je smešten kod razvodne kape deo nalik letečem tanjiru uz pomoć njega možeš da naparviš vakum sklopku...
--- End quote ---
Taj deo se zove vakumski regulator pretpaljenja(pomera trenutak paljenja radne smese u zavisnosti od opterecenja motora) i tacno je postoji samo kod starijih automobila pa treba obratiti paznju u kakvom je stanju... ima ga i na Yugicu...
Vaci:
Ok sto se tice sklopke krecem putem sprica opruge i mikroprekidaca. Vakuum sklopku nisam nasao, cak su mi neki informisani prodavci nudili i obicnu sklopku za kompresor :sljus
Medjutim, vakuum metar sam nasao u slobodnoj prodaji, oko 1300 dindzi. Nije tako mnogo kada se sve uzme u obzir. Za Nislije, radnja se zove Keeptank, verovatno postoji i u drugim gradovima. U Nisu ona se nalazi na Obilicevom vencu, i bavi se prodajom opreme za centralno-etazno grejanje, grejanje na gas itd... Gotovo sigurno i ostale radnje koje se bave time imaju ovo, ne verujem da su jedini. Tako da znate gde da trazite. Radnju sam nasao trazeci Y racvu za crevo. Imali su skupe mesingane racve, al situacija je daj sta das jer verovali ili ne racva za crevo pneumatsko 6mm, da se samo nabode, ni to nije bilo lako naci.
A sklopka - spric 20din i prekidac 180din. Jeftinije nema. Oprugu sam nasao neku...
uros2002:
Pozdrav,
Znam da je stara tema ali da ne otvaram novu.
Ako neko moze da pomogne.
Kako da povezem motor kompresora sa slike.
Hvala unapred
marko.jovanovic:
Da ne pišem ovde imaš dosta
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version