eee skupio sam dovoljno hrabrosti,,,pa poleteo prvi tockas avion
Pa dobro, ako je ovo prvi let i upoznavanje onda je OK... Mislim da to sto ti je ovo prvi avion sa tockovima nije nikakav problem kao sto i sam vidis, veci ti je problem sto ti je ovo prvi avion sa elektronikom koja leti zajedno sa tobom, sto se meni licno NE dopada, ne volem, kako tako volim sam da letim, mislim da ja upravljam sa njim.. ali, stvar ukusa, o cemu ne vredi raspravljati... Meni se ta njegova, slicna elektronika dopada samo na onim mikro avionima, koji jako zajebano lete bez iste... osetljivi, vrcavi itd...
Ali, mislim da ti je prva greska u jurcanju i pun gas.... Nisam majstor akrobatskog letenja, daleko od toga, pa nek me dopune / isprave majstori 3D ili akrobatskog letenja... ali mislim da mozemo reci da je cinjenica da akrobatski avion, pa i ovaj, imaju veliku povrsinu krila i da se lepo i poslusno ponasaju i pri malim brzinama, ali imaju i veliku povrsinu kontrolnih povrsina, sto ih cini akrobatama.... E sad ako se koristi poveci EXPO i poveci D/R, tako reci bi mogao biti i Trainer, ili drugi avion iza trenera....
Mislim da bi trebalo da lepo prostudiras MANUAL, vezano za AS3X i podesavanja, mozes podesavati, za sve tri ose GAIN, predlazem da ih podesis na svoju meru, da postavis EXPO (=40-50%) i D/R 60% zatim 80 % i na kraju 100%, kroz flight modove (1, 2, 3)... da na prvim letovima provalis koja mu je to minimalna brzina sa kojom lepo i poslusno leti, opstaje u vazduhu (oko 50% THRO, ako ne i manje) upoznajte se lepo i pocni polako da radis pojedine lagane figure, normalno ako zatreba dopunis THRO. koliko treba, ili mislis da treba, savetujem da to radis na nekoj prilicnoj visini, da bude bezbedno po avion a da ga ipak lepo vidis... lagano, sporo, pamti greske, pa udri ponovo i sve dok ne izvedes to sto si hteo, jednu po jednu figuru, nikako sad sve odjednom u jednom letu, nema potrebe.. lako ces se zbuniti i sjebati, a tu ste da se igrate i zabavljate..> Sam si rekao da u Manualu pise da ne treba leteti full THRO, sa AS3X... Drugo, nisi pomenuo, a najvaznije je, da nakon upaljene stanice i ukljucivanje baterije ostavis avion na ravnom, na tockovima da se inicijalizuje, podesi sam sebe, mislim prijemnik, vrlo je bitno i ne menjati polozaj prijemnika u avionu, kako si valjda i video u Manualu... Za podesavanja ima sigurno, ne znam, puno na YouTube-tu, koje su razni ljudi postavili, kao i savete... Ja imam, jako slican, Inverza, tih dimenzija, ali bez elektronike, davno ga nisam leteo, ali sam krenuo sa najvecim EXPO i najmanjim komandama, kroz Fligh Mode, kod mene ih ima 5 pozicija na stanici, i u toku leta se igrao, povecaovao i smanjivao, recimo sa svim na 100%, rolu radi kao burgija na zilion obrtaja, ali cemu to... Lepse mi izgleda kad ide ravno i kad je sporije, ili kad ga seckas ali praviolno recimo na po 90 stepeni, rola iz 4 segmenta
... ne znam da li to rade i pravi 3D piloti, i da li je to ispravno, ali mi lepo izgleda i ostalo svasta nesto, ali ne znam kako se to zove, zabolavio
sto sve i nije bitno, bitno j (<--)e da se Vas dvoje nadjete i lepo druzite.... volite i mazite/pazite
Samo mali savet, ako ima prostora