Imenjače opet te moram izgrditi.
Leti iznad livade samo ispred sebe u zoni letenja. Nemoj da ga letiš iza sebe, bez obzira što si sam i nema nikoga iza tebe. Tako se moraš okretati oko sebe i tako se lako zavrti u glavi jer se gleda nebo. Ovo je lekcija broj jedan u školi RC letenja. I ja sam ga onomad prvi dan naučio od starijeg učenog RC pilota.
Još nešto. Ne sleći na kofer. Ostavi ga jako daleko iza sebe.
I naravno poletanje i sletanje uz vetar.
Zonu letenje sam odaberi pre letenja, ali je dobro ako su vidljivi orijentiri paraleni. Recimo uzduž puta ili oranice.
Sve je to u redu i znam te osnove,,,al kad ne pase nesto onda il ne treba letetli ili treba reskirati.Ja putanju vetra ne mogu okrenuti,a ni put(nazalost)Sta ja tu mogu ako me stalno bocni vetar udara.E ili cu nauciti da letim sa bocnim vetrom ili necu leteti kad duva.Sva sreca pa je ovo ravna Vojvodina,, od 365 dana 5 dana ne duva
A sto se tice pada,,,,tu nisam ni nameravao sleteti nego samo nisko proleteti,,,Malo sam se sj.bo,zaboravio da sam na vecem D/R pa kad me udario vetar,puno kontre sam dao na prstima.
To je to kad nemas osecaj u prstima,(posle posla gde tovaris celo pre podne sojinu slamu (bale)),ruka vec boli,a ti bi da iskoristis lepo vreme za letenje umesto da odmaras prste za sutra.