Izvinjavam se sto se mesam, ovo trazenih podataka, ali mislim da ovaj BL i ESC NE trpe 4S... nisam siguran... Ali posto sam ga leteo takodje na vodi, a i na suvom, nije prebogat snagom i potiskom, ali dovoljno... Poletanje sa vode je malo drugacije od suhog, malo ga voda NE pusta tako lako da se odlepi, ja sam probao sa forom levo/desno AIL. (brzo) zamahne krilom malo i popusti voda, odlepi se.... On je pravljen kao Scala u odnosu na pravi, isti...
Imenjače, ovaj Icon 5 kao da nema dovoljno snage odnosno potiska ili je model malo nosat. Dosta se teško odvaja od vode.
Ili ga ti namerno "rulaš" toliko dugo?
Ili je možda neuobičajeno preširoki plovak uzrok tome?
Nisi mogao da stigneš onaj gliser.
Ako se pogledaju video klipovi drugih vlasnika, kao da su jači i brži.
Ako se odlučiš da pojačaš pogon, prvo proveri koliko motor vuče sa ovom elisom. Ako ima još prostora za motor i ESC. stavi veću elisu ili 4S LiPo. Ja sam za 4S. Na startu se setap može na kratko preoptereti. Dakle ako bi sa 4S ili većom elisom motor vukao nešto malo preko nazivnih veličina, to ne bi smetalo. To da ne traje više od 30s.
Napiši kakve su vredosti elektro setapa sa elisom zajedno, pa na osnovu toga da vidimo šta se može.
Hvala na kommentarima.Sto se tice dizanja sa vode,malo se jos i plasim,pa mozda i zbog toga traje duze.Sa snagom motora sam zadovoljan.Po meni ovaj model i nije napravljen da se sad vozika ko neki 3d model.To sam primetio da gubi snagu iliti nema dovoljno snage da se dize brzo u vazduhu,ali meni to ne smeta.Malo vise paznje treba,i lepo leti.Znaci levo desno bez problema,dole bez problema ,,,,a gore pa koliko toliko al se penje. Imao sam jedrilicu slicnih karakteristika,DIAMOND 1800 isto sa 3S ali sa 1300mAh baterijom.Ni taj nije mogo brzo da se dize samo polako sa nekim nagibom od 10-15 % Jednostavno slabiji motor ugradjen fabricki.E pa i tu sa ICON nesto slicno.Trenutno koristim bateriju 3S 2200mAh Gens 20C. Let traje nekih 8 minuta.Dizanje sa vode bas mi prija ako to onako lepo izvedem sa rulanjem od 20m ili vise,pa lepo ko oni veliki avioni.Ne treba meni da se dize na 5 m od mene.Pogledavsi ostala videa na youtube video sam kako se krece na vodi i u vazduhu,a na forumima u kommentarima,citao,zalili se da je malo pretezak avion,nosat,,,i sve to jos pre nego sto sam ga kupio od Zajka.Velika pilotska kabina siroka a skoro prazna,ali nosi teret jer rep se izdize iz vode kad pluta.Ne moze se redovno komandovati pravac bez pola gasa.Od pola pa navise gasa dodju ti stabilizatori donji sa dodirom vode.(najverovatnije zbog preteskog nosa) Inace CG je dobro namesten i sa pola gasa lepo leti ravno,ne propada puno.E sad kad bi oduzeo gas to je nesto drugo.Onda bi pikirao na dole ko bombica neka.Sta je tu je -ja necu nista menjati sto se tice elektronike-vozikam ga ovako,jer mi cini zadovoljstvo svaki uzlet i slet.A ko hoce da menja da stavlja jaci motor i vecu elisu nek pogleda videa na youtubu.Video sam i ja par pokusaja,pa bilo tamo svasta.(dodirivanje elise sa vodom,prevrtanje,itd)Nekome i uspelo da namesti,e njima svaka cast,a ja cu uzivati ovako kako sad jeste.